Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2022 | by fileto

0

Στα τελειώματα η υποψηφιότητα Πετρίδη για ΑΜΘ

Σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής, Γιώργου Πετρίδη, για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του, ο πρώην Δήμαρχος έχει ήδη κάνει κρούσεις για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του σε ενδεχόμενο καθόδου του, όμως δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι σε μια τέτοια περίπτωση, ο Γιώργος Πετρίδης θα λάβει επιπλέον και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, σχηματίζοντας έτσι ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα εκπροσωπεί όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αλλά ευρύτερα τον χώρο της κεντροαριστεράς.

Όπως μας είπαν, μάλιστα, υπολογίζουν ότι η καινούρια παράταξη θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών με αντίπαλη την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και κατόπιν, να συσπειρώσει γύρω της όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις πετυχαίνοντας έτσι την επικράτηση στις επαναληπτικές εκλογές.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, ότι μια πιθανή κάθοδος του Γιώργου Πετρίδη στην Περιφέρεια θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τις εκλογές στον Δήμο Κομοτηνής, καθώς θα προκαλέσει «τριγμούς» στη διοικούσα παράταξη της «Κοινωνίας Πολιτών».

Θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κάποιοι νυν δημοτικοί σύμβουλοι θα προτιμήσουν να συστρατευτούν με τον Γιώργο Πετρίδη παρά να ρισκάρουν με τον Γιάννη Γκαράνη, του οποίου η επανεκλογή θεωρείται αβέβαιη, δεδομένης αφενός της δυσαρέσκειας που υπάρχει για τη σημερινή Δημοτική Αρχή και αφετέρου, της ολοένα και μεγαλύτερης συσπείρωσης που παρατηρείται στο αντίπαλο στρατόπεδο, του Αντώνη Γραβάνη.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες, καθώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει δώσει στον Γιώργο Πετρίδη διορία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου προκειμένου αυτός να απαντήσει είτε θετικά είτε αρνητικά.

πηγη: Φωνή της Ροδόπης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑