Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 14th, 2024 | by fileto

0

Πρόεδρος ΠΕΔ ΑΜ-Θ φαβορί ο Σάββας Μιχαηλίδης

ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  • Παρασκήνιο για την ΔΙΑΑΜΘ με τον Θόδωρο Μουριάδη να επιθυμεί διακαώς την προεδρία

Συνεννόηση και συνεργατικό κλίμα επικράτησε κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της ΠΕΔ με έναν υποψήφιο και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.

Το απόγευμα της Τρίτης στην Κομοτηνή, διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου 21μελούς διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ, εκ των οποίων 13 δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης συγκέντρωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη των συναδέλφων του συμφωνώντας, όλοι στο πρόσωπο του, να αναλάβει τα ηνία της ΠΕΔ και της εκπροσώπηση τους, καθώς πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο αυτοδιοικητικό, ο οποίος είχε εκλεγεί δήμαρχος Χρυσούπολης το 2007 και τώρα διανύει την 3η του θητεία ως δήμαρχος Νέστου, με ποσοστό 78,56%.

Από την Καβάλα εξελέγησαν ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, και ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος αλλά και ο επίσης δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παγγαίου Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Στην διαδικασία για εκπρόσωπος στη  ΓΣ της ΚΕΔΕ συμμετείχε και ο Χρήστος Μποσμπότης από τον Δήμο Παγγαίου.

«Πανηγυρικά» εκλέχτηκαν και 4 υποψήφιοι από την Ξάνθη και συγκεκριμένα οι 3 δήμαρχοι Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου, Στράτος Κοντός, Γιώργος Τσιτιρίδης και Θωμάς Μίχογλου, αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Με μεγάλη διαφορά πρώτοι αναδείχθηκαν και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Απόστολος Δαβής αλλά και ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας και μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλης Μαυρίδης, που θα είναι οι εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε να καταρτίσει δικό του ψηφοδέλτιο. Όσον αφορά στο εποπτικό της ΠΕΔ, εκτός από το ενιαίο ψηφοδέλτιο νίκης, κατέθεσε ψηφοδέλτιο και το ΚΚΕ.

Μετά τις εκλογές στην ΠΕΔ σειρά έχει η ΔΙΑΑΜΑΘ που είναι ο φορέας διαχείρισης των απορριμμάτων και στον οποίο συμμετέχουν οι δήμοι της περιφέρειας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος και πρώην δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης πρόκειται να παραδώσει την σκυτάλη και ο επικρατέστερος που θέλει διακαώς να αναλάβει την θέση αυτή φαίνεται να είναι ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑