Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 25th, 2021 | by fileto

0

Μόνο στα σύνορα τα νέα περιπολικά της ΕΛΑΣ

Στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας εντάσσονται 280 νέα οχήματα, η παραλαβή των οποίων, έγινε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, στις  εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών στην Αμυγδαλέζα, παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Τα νέα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ, θα κατευθυνθούν στον Έβρο για την ενίσχυση των συνόρων, στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ, Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στην τροχαία Εθνικών Οδών.

Αναλυτικά:Ογδόντα  περιπολικά (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο), 30 οχήματα αγροτικού τύπου (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο), 4 οχήματα τύπου SUV (για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο), 95 μοτοσικλέτες  (για τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ Αθήνας – Θεσσαλονίκης), 5 Γερανοφόρα, 42 ειδικά αυτοκίνητα μεταφοράς ασθενών με covid-19  και 24 οχήματα για το Τμήμα τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Νέας Οδού.

Μετά την παραλαβή των νέων οχημάτων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε δήλωση, στην οποία τόνισε: «Η Ελληνική Αστυνομία, παραλαμβάνει 280 νέα οχήματα. Σε συνέχεια της προσπάθειας μας με την αύξηση του αριθμού των περιπολικών κατά 100, που βρίσκονται σε υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εντείνουμε τις ενέργειές μας για να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές και εφόδια για τους αστυνομικούς μας, οι οποίοι κάνουν μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά επ’ ωφελεία της κοινωνίας.

Θα συνεχίσουμε αυτό το πρόγραμμα προμηθειών κατάλληλου υλικού για τους αστυνομικούς, προκειμένου να δουλεύουν και οι ίδιοι με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Και κατέληξε ο Υπουργός: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνεχίζουμε σταθερά, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, για να διασφαλίσουμε Ασφάλεια για τους πολίτες, Ασφάλεια σ’ όλη την χώρα».

Σημειώνεται ότι η δαπάνη ανέρχεται στα 6.160.220 ευρώ που προήλθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκά κονδύλια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑