Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 3rd, 2022 | by fileto

0

Σύλληψη διακινητών σε Έβρο και Ροδόπη

Συνελήφθησαν χθες (2-9-2022) σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι πλησίον του οικισμού Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στον οικισμό Μέσης Ροδόπης , αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο οδηγός διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί διακινητές κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς δύο πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα, τα ανωτέρω πλαστά δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑