Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 22nd, 2022 | by fileto

0

Χρέη μαμούθ από τον Δήμο Παγγαίου…

ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΚΣΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

Έκπληξη ήταν ο δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστου Μποσπότη ότι τα χρέη που δημιούργησε η διοίκηση Μουριάδη θα τα πληρώσει η Κυβέρνηση (της ΝΔ φυσικά) μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και του προγράμματος εξυγίανσης των Δήμων με τον τίτλο ΑΚΣΙΑ…

Η δήλωση γίνεται ακόμη καλύτερη όταν βλέπουμε ότι ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμος Λαγκαδά είναι πρωταθλητές στην λίστα με τους δήμους που δημοσίευσε το ΥΠΕΣ σε χρέη…

Τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν από την Διοίκηση Αναστασιάδη και αυτό το παραδέχθηκε ο Χρήστος Μποσπότης.

Γιατί δημιουργήθηκαν; Ποιός φταίει που το φέσι έφτασε στα 4,452 εκατομμύρια ευρώ;

Ο πίνακας αυτό ξεκαθαρίζει…

Και να φανταστεί κανείς ότι είναι χρέη μέχρι το τέλος του 2021 και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει το γαιτανάκι με την ακριβή ενέργεια!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Νέα επιχορήγηση, συνολικού ύψους 19,3 εκατ. ευρώ σε Δήμους και Περιφέρειες της Χώρας, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΚΣΙΑ για την εξόφληση υποχρεώσεων των Ο.Τ.Α. από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής.

Ειδικότερα, με την εν λόγω Υπουργική Απόφαση εγκρίνεται επιχορήγηση αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία, ως ακολούθως:

α) Σε Δήμους της Χώρας, ποσό ύψους έως 15.611.242,22 ευρώ

β) Σε Περιφέρειες της Χώρας, ποσό ύψους έως 3.659.987,73 ευρώ

Υπογραμμίζεται ότι, με την παρούσα απόφαση επιχορήγησης Δήμων και Περιφερειών ύψους 19.271.229,95 ευρώ, από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα οι συνολικές πιστώσεις που διατέθηκαν στους ΟΤΑ για την αποπληρωμή υποχρεώσεών τους από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις διαμορφώνονται σε περίπου 42 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε: «Εξυγιαίνουμε τους ΟΤΑ, ενισχύουμε την πραγματική οικονομία. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιτυγχάνοντας την περαιτέρω απομείωση των υποχρεώσεών τους από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής.

Μετά από μία υπερδεκαετή κρίση, κατά τη διάρκεια της οποίας η Αυτοδιοίκηση είχε μεγάλα προβλήματα και δημιούργησε συσσωρευμένες υποχρεώσεις και οφειλές, το Υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει συστηματικά και οργανωμένα τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, χρημάτων δηλαδή που αφενός πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία και αφετέρου εξυγιαίνουν τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑