Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 22nd, 2023 | by fileto

0

Άδειασαν το ΠΓΝΑ οι ασθενείς στο πλοίο… Κοραής

ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, απόφαση που ελήφθη παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, οι οποίοι μετέβησαν στην πόλη το βράδυ της Δευτέρας (21/8).


Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.


Συνδράμουν, συνολικά, 30 ασθενοφόρα από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Διδυμότειχο, Θεσσαλονίκη καθώς και επιπλέον, 3 στρατιωτικά υπό το συντονισμό του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου.


Όπως φαίνεται σε βίντεο του e-evros.gr από το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης (ΠΓΝΑ).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ συνολικά 90 ασθενεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑