Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 1st, 2022 | by fileto

0

“Πόλεμος” για το νερό Δοξάτου – Καβάλας

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ

Στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας – Θράκης ο Δήμος Δοξάτου για ακύρωση του έργου δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων

Με κείμενό του στον «Πρωινό Τύπο» της Δράμας ο Θανάσης Πολυμένης αναφέρει τις εξελίξεις που υπάρχουν όσον αφορά το ζήτημα της υδροδότησης της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης του Δήμου Δοξάτου.

Όπως είναι γνωστό και όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει σε προηγούμενα σημειώματα, ο Δήμος Καβάλας και η ΔΕΥΑ Καβάλας, έχουν έτοιμες μελέτες σχετικά με το έργο με τίτλο: «Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κοινοτήτων της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης», ύψους 7.400.000 ευρώ.

Αυτή την ώρα το έργο βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης χρηματοδότησης και ο Δήμος Δοξάτου προσπαθεί να το ακυρώσει, καθώς  θεωρεί ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση της περιοχής, εφόσον θα αυξηθεί ο όγκος κυβικών νερού από την υδρομάστευση.

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Ζεκερίδης, είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καβάλας, όπου του είχε εξηγήσει γενικότερα ότι το έργο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και είχε προειδοποιήσει ότι ο Δήμος Δοξάτου θα καταφύγει δικαστικά για να τo ακυρώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν είχε γίνει η αρχική υδροδότησης της Καβάλας από τις Πηγές Βοϊράνης την  περίοδο της Xούντας το 1968, η συμφωνία ήταν για υδροδότηση μόνο της πόλης της Καβάλας και καμιάς άλλης περιοχής.

Σήμερα, με το έργο αυτό, ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να υδροδοτήσει από τις ίδιες Πηγές Βοϊράνης και την Δ.Ε. Φιλίππων, η οποία εντάσσεται στο Δήμο Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑