Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 6th, 2024 | by fileto

0

Θα συνεχίσει την λειτουργία του το Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, και η σύμβαση με την Εθνική Λυρική Σκηνή θα απασχολήσουν τον νέο περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, στην επίσκεψή του στην Αθήνα μετά τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο κ. Τοψίδης θα έχει συναντήσεις σε μια σειρά από υπουργεία για θέματα της Περιφέρειας ΑΜΘ, και ανάμεσα σε αυτά αναμένεται να είναι και το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ήταν ένας από τους συμβαλλόμενους για την σύμβαση με την Εθνική Λυρική Σκηνή, με δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ, με στόχο αφενός την ενίσχυση των τεχνικών υποδομών και του προσωπικού, ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός και το κοινωνικό έργο.

Όμως όπως ανέφερε πρόσφατα και ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης στον ΠτΘ, η σύμβαση αυτή δεν έχει υπογραφεί, με το υπουργείο να «δείχνει» την Περιφέρεια για την καθυστέρηση.

Όλα αυτά ελπίζει πως θα ξεκαθαριστούν στην κάθοδό του στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης, που φαίνεται προς το παρόν να αναλαμβάνει προσωπικά το θέμα του Μεγάρου, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επιθυμεί να συνεχίσει την λειτουργία του το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, αλλά όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα… επί διοίκησης Μέτιου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑