Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 22nd, 2023 | by fileto

0

Συνεχίζει ο Τοψίδης τα κροσέ στον Μέτιο!

ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΠΑΓΓΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟ

Αργά το απόγευμα της Τρίτης διαβάσαμε ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ τελικά «ανέκρουσε πρύμναν» (κοινώς: κωλοτούμπα) και εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει ότι «ο Περιφερειάρχης πήρε την απόφαση να προχωρήσει η διαδικασία με εγγυητή την Περιφέρεια»!

Απαιτήθηκαν, λοιπόν 13 μήνες καθυστέρησης για να λειτουργήσει ο Περιφερειάρχης!

Απαιτήθηκαν 13 μήνες ώστε να καταλάβει ο Περιφερειάρχης ότι αυτό που ισχύει σε όλη την Ελλάδα όσον αφορά το Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», εύλογα  πρέπει να ισχύει και … στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη !

Απαιτήθηκαν δύο δημόσιες επιστολές των Δημάρχων Νέστου & Παγγαίου και η σκληρή κριτική του επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χριστόδουλου Τοψίδη, έτσι ώστε μπροστά στο πολιτικό κόστος και μόνο λόγω αυτού, ο Περιφερειάρχης να σκεφθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του!

Στο ενδιάμεσο, βεβαίως, οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη πρόλαβαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το έλλειμμα εμπιστοσύνης τους απέναντι στους Δημάρχους και στις επιλογές τους αλλά και τις αμφιβολίες τους για το εάν αξίζει η Περιφέρεια να εγγυηθεί για τους πολίτες του Νέστου και του Παγγαίου, οι οποίοι είναι και πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας!

Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί έναν Περιφερειάρχη που λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί έναν Περιφερειάρχη που λειτουργεί με 13 μήνες καθυστέρηση;

Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί έναν Περιφερειάρχη που δεν αφουγκράζεται την ανάγκη των κοινωνιών σε υποδομές;

Δεν επιχαίρουμε για την δικαίωση όσων έχουμε πει για τον Περιφερειάρχη και την διοίκησή του. Χαιρόμαστε που συμβάλλαμε καθοριστικά με την παρέμβασή μας ώστε ο Περιφερειάρχης να συρθεί στην εύλογη άποψη!

Συγχαίρουμε τους Δημάρχους Παγγαίου κ. Φ. Αναστασιάδη & Νέστου κ. Σ. Μιχαηλίδη τόσο για τις παρεμβάσεις τους, όσο και για τα έργα που ωρίμασαν και ενέταξαν στο «Αντ. Τρίτσης».

Εξακολουθούμε να επιμένουμε να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ευελπιστούμε όσο η διοίκηση της Περιφέρειας λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας να παράγουν σημαντικό πλεόνασμα έργων προς όφελος των πολιτών και σε αντιστάθμισμα του ελλείμματος ικανότητας και αποτελεσματικότητας της διοίκησης της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη προσωπικά.

Ως παράδειγμα: Αν η διοίκηση της Περιφέρειας και της Π.Ε. Καβάλας π.χ. δεν είναι ικανή από το 2019 να κάνει το παραμικρό ώστε να μην κινδυνεύουν πεζοί και οδηγοί στον κόμβο της Ν. Ηρακλείτσας προς Αγ. Ανδρέα, τότε ας εκχωρήσει το έργο και τους πόρους στον Δ. Παγγαίου ώστε αυτό να υλοποιηθεί και να μην κινδυνεύει η ζωή και η ακεραιότητα των πολιτών. Το ίδιο και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις σε  όλη την Περιφέρεια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑