Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 14th, 2023 | by fileto

0

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα… σε φορτηγό

  ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Συνελήφθη χθες (13-2-2023) το βράδυ σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας  Κομοτηνής, ένας αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν  τον δράστη να έχει αποκρύψει στο ρυμουλκό αυτοκίνητό του (Ι.Χ.Φ) δύο (2) νάιλον συσκευασίες με 610 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πακέτα τσιγάρων και το όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (13/14-2-2023), σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ορεστιάδας, πέντε (5) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί πλησίον του κόμβου Αρδανίου της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της ίδιας ημέρας στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός – διακινητής στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες – διακινητές αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψη τους.

Επιπλέον με τη σύλληψη των διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα σαράντα (40) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τουρκικό έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑