Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2023 | by fileto

0

Διακίνηση λαθρομεταναστών και με τροχόσπιτο

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (23-8-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας, τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί πλησίον της Βιομηχανικής περιοχής Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (αυτοκινούμενο τροχόσπιτο) και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εθνική Οδό Δράμας – Αμφίπολης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητα οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 22-8-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη τρίτη περίπτωση το μεσημέρι σε αγροτική οδό του Έβρου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ο τρίτος αλλοδαπός διακινητής, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, ο οποίος στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης εντοπίσθηκε με το όχημά του ακινητοποιημένο κατόπιν εμπλοκής του σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με δύο οχήματα.

Στη τέταρτη περίπτωση το απόγευμα, στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου  συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού ο ημεδαπός διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού Αλεξανδρούπολης, Παρενεστίου Δράμας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑