Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 3rd, 2023 | by fileto

0

Κομμάτια έγινε ο Γρανίτης για τον Στάθη Τσιτλακίδη

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε, ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom Ευστάθιος Τσιτλακίδης, συνοδευόμενος από συναδέλφους του, πλήθος κόσμου και την οικογένειά του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης απέτισαν φόρο τιμής στον σμηναγό, ο οποίος κηδεύτηκε στο χωριό του, τον Γρανίτη Δράμας, με τιμές αντιπτεράρχου.

Βουβός ο πόνος των οικείων του, με έναν συνάδελφό του και τον αδελφό του να τον αποχαιρετούν με επικήδειους, στο εσωτερικό του μικρού ιερού ναού, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, στη γενέτειρά του, στο ορεινό χωριό Γρανίτης του Κάτω Νευροκοπίου, στις πλαγιές του Φαλακρού.

«Ήρθε ο ήρωάς μας, είχες ακόμα πολλά να προσφέρεις στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δυστυχώς έφυγες πολύ νωρίς», ανέφερε στον επικήδειό του, συνάδελφός του, με έκδηλη συγκίνηση.

«Ποτέ δεν υπήρξες ένας απλός άνθρωπος. Ήσουν πάντα ένας ήρωας. Τιμούμε την προσπάθεια κάποιου να καταφέρει το αδύνατο με κάθε κόστος. Μας έδειξες τον δρόμο, εδώ, στο ακριτικό Νευροκόπι. Απέδειξες ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες της πατρίδας μας. Έδειξες έμπρακτα την έννοια της φιλίας, της συντροφιάς και της οικογένειας», ανέφερε, από την πλευρά του, ο αδελφός του.

Της πομπής που μετέφερε τη σορό του άτυχου σμηναγού στον ιερό ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, στον Γρανίτη Δράμας, προπορευόταν αξιωματικός – συνάδελφός του, που κρατούσε το ξίφος και το πηλήκιό του και ο οποίος τον Οκτώβριο θα γινόταν κουμπάρος στον γάμο του.

Στην εξόδιο ακολουθία του αντιπτεράρχου Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώροςαντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Από το πρωί, οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την περιοχή και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ – κείμενο Βασίλης Λωλίδης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑