Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 13th, 2023 | by fileto

0

Μουριάδης-Σιμιτσής ή Μάκης Παπαδόπουλος;

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΨΙΔΗ

Η Ανακοίνωση στήριξης του Χρήστου Μέτιου από τον πρώην δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή και πολιτικού δασκάλου – καθοδηγητή του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη δεν αφήνει περιθώρια στους ψηφοφόρους της Περιφερειακής Σύνθεσης και του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Καβάλα για την επιλογή της Κυριακής.

Μάκης Παπαδόπουλος “δαγκωτό” λένε και έχουν δίκαιο μια και γνωρίζουν ότι κάθε ψήφος μετράει και η δήλωση του Κωστή Σιμιτσή ουσιαστικά αποπροσανατολίζει τους ψηφοφόρους και τους οδηγεί στον Χρήστο Μέτιο…

Πρέπει να δοθεί μια απάντηση στο δίδυμο Μουριάδη – Σιμιτσή και η καλύτερη απάντηση είναι ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ δαγκωτό την Κυριακή…

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΙΜΙΤΣΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΤΙΟΥ

Ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στις επαναληπτικές εκλογές για την Περιφέρεια τη νίκη διεκδικούν δύο παρατάξεις προερχόμενες από τη Νέα Δημοκρατία. Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μου από αυτόν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και από τα πρόσωπα που τον υπηρέτησαν μετά το 2019 έχω καταλήξει στην -αυστηρά προσωπική- απόφαση να ψηφίσω τον Χρήστο Μέτιο. Το σκεπτικό μου είναι το ακόλουθο:

  • Προσωπικά η ουδετερότητα δεν με συγκινεί. Θεωρώ σημαντικό η ψήφος μου να έχει θετικό περιεχόμενο και να εκπληρώνει το ύψιστο δημοκρατικό καθήκον της διαμόρφωσης του εκλογικού αποτελέσματος έστω και με το ελάχιστο βάρος της προσωπικής συμμετοχής.
  • Με την εκλογή του Χρήστου Μέτιου η παράταξη του Δαμιανού Καγκελίδη, που στήριξα και ψήφισα την πρώτη Κυριακή, θα διατηρήσει τις τρεις έδρες που κέρδισε με μεγάλη προσπάθεια σε Δράμα, Καβάλα και Έβρο. Διαφορετικά θα χαθεί η έδρα στον Έβρο κι έτσι θα απολεσθεί το πολιτικό πλεονέκτημα της κατάκτησης της τρίτης θέσης. Η απώλεια αυτή θα επιδράσει αρνητικά στην παρουσία της παράταξης τα επόμενα πέντε χρόνια σε ένα οιονεί μονοκομματικό περιφερειακό συμβούλιο ενώ θα έχει και πρακτικές επιπτώσεις στην κοπιαστική αντιπολιτευτική προσπάθεια.
  • Θεωρώ τον Χρήστο Μέτιο περισσότερο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ και των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, με διοικητική εμπειρία και αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτηθεί επί του πεδίου τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, η πολιτική συνεργασία μας, παρά τις αναπόφευκτες τριβές, μου έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις για την προσωπική του εντιμότητα, την ειλικρίνεια αλλά και τη διαλλακτικότητα με την οποία συμφωνούσε με τις εισηγήσεις της δικής μας παράταξης.

Σχόλιο της Περιφερειακής Σύνθεσης επί των δηλώσεων Κ. Σιμιτσή για την στήριξη του Χρήστου Μέτιου

«Συγχαρητήρια» αξίζουν στον αποτυχημένο πρώην έμμισθο αντιπεριφερειάρχη του κ. Μέτιου, Κωστή Σιμιτσή. Δεν είναι αχάριστος! Αναγνωρίζει όσους τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια και τον έχρισαν αντιπεριφερειάρχη για να μην κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Να ΜΗΝ φέρει ίχνος ανάπτυξης!

Και πράγματι ο κ. Μέτιος είναι ειλικρινής, τήρησε το λόγο του και τον επιβράβευσε για την υποστήριξη στον δεύτερο γύρο των προηγούμενων εκλογών!

Οι δηλώσεις του ασκόπως περιφερόμενου πρώην αντιπεριφερειάρχη και πρώην Δημάρχου Καβάλας είναι ενδεικτικές της απελπισίας του συστήματος Μέτιου, που βλέπει την κοινωνία να του γυρίζει την πλάτη, σε αντίθεση με άλλους επιτυχημένους περιφερειάρχες ανά την χώρα, οι οποίοι ήδη εκλέχτηκαν.

Η περιφέρεια χρειάζεται μία νέα, ανεξάρτητη και δυναμική ηγεσία!

Θα την έχει στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Τοψίδη και της ΠΕΡΙΦΕΡΕIΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑