Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 16th, 2023 | by fileto

0

Μαζική σύλληψη διακινητών στην ΑΜΘ

Συνελήφθησαν την 14 και 15-8-2023σε περιοχές της Δράμας, του Έβρουκαι της Ροδόπης, από αστυνομικούς των ΔιευθύνσεωνΑστυνομίας Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδαςκαι Ροδόπης,οκτώδιακινητές, εκ των οποίων επτά αλλοδαποί και ένας ημεδαπός,οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε οχτώδιαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,προχθέςτο πρωίσε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοίτης Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν την μίααλλοδαπήδιακινήτρια, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,το απόγευμα της ίδιας ημέρας πλησίον του οικισμού ΣουφλίουΈβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτουμετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμουςμετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωσηπροχθές το απόγευμα στην Εγνατίαοδό Κήπων–Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερώνσυνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπόδιακινητή, διότι οδηγώνταςΙ.Χ.Φ αυτοκίνητο,μετέφερε παράνομα στην ενδοχώραεπτά(7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το πρωίσε οικισμό του Έβρου, συνελήφθηαπό αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούποληςο τέταρτος αλλοδαπός διακινητής,διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο,στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερεπαράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα εντοπίσθηκε ακινητοποιημένο κατόπιν πρόσκρουσηςσε τσιμεντένια περίφραξη οικίας, ενώ οοδηγός και οι διακινούμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.

Στηνπέμπτη περίπτωση,το ίδιο πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης,αστυνομικοίτης Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούποληςσυνέλαβαν τον πέμπτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητοστερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στηνενδοχώραοχτώ(8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στην έκτη περίπτωση, χθες το πρωίσεοικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών συνέλαβαν τον έκτο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς,ενώ ακολούθως  το όχημα ακινητοποιήθηκε κατόπιν πρόσκρουσης σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στην έβδομη περίπτωση χθες το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθη από  αστυνομικούςτου Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, ένας ημεδαπός διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην όγδοη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μεγάλου Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδωνσυνέλαβαν τον έβδομό αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκανταανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσάκαι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς,ενώ την  προανάκριση για τις οκτώ υποθέσεις ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής ΦύλαξηςΚάτω Νευροκοπίου Δράμας, Τυχερού, Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, Σαπών Ροδόπης, ΔιδυμοτείχουΟρεστιάδας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑