Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 31st, 2022 | by fileto

0

Το πρόγραμμα υποδοχής του Άξιον Εστί στην Κομοτηνή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 6ης Σεπτεμβρίου 2022.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 6ης Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα οι παρακάτω εκδηλώσεις υποδοχής:

Τρίτη, 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

18:30 Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας «Άξιον Εστίν» στην δυτική είσοδο της πόλης (άγαλμα Ελ. Βενιζέλου) και λιτανεία έως τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τιμές θα αποδοθούν από διμοιρία 21 οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

19:00 Επίσημη Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας «Άξιον Εστίν» στο Ηρώο της πόλης, προσφωνήσεις από τους: κ.Δημήτριο Γαλαμάτη, Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Χρήστο Μέτιο, Δήμαρχο Κομοτηνής κ.Ιωάννη Γκαράνη. Αντιφώνηση του Πανασιολογιωτάτου Πρωτεπιστάτου, Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου.

19:30 Επίσημη Δοξολογίαστον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Προσφωνήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος και του Πανασιολογιωτάτου Πρωτεπιστάτου, Γέροντος Χριστοφόρου Ιβηρίτου.

Τετάρτη, 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

11:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

12:00 Επίσκεψη στην Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας

18:00 Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

19:00 Επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τιμές θα αποδοθούν από διμοιρία 21 οπλιτών με έναν επικεφαλής και τη στρατιωτική μουσική, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Πέμπτη, 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

07:00 Πατριαρχική Χοροστασία για την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου και απόδοση της ανωτάτης τιμητικής διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στους:

  • Πρωτοεπιστάτη Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους Άθω Πανοσιολογιώτατο Γέροντα Χριστόφορο Ιβηρίτη και
  • Άρχοντα της ΜΧΕ και Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

10:45 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

13:00 Επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαππών.

Παρασκευή, 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

11:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

12:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Κομοτηνή.

19:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και των Πρυτανικών Αρχών στην Πρυτανεία του ΔΠΘ.

Σάββατο, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

10:00 Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Μάξιμου του Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους, ξενάγηση στο Παπίκιο Όρος.

Κυριακή, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

07:00 Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

11:00 Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Υποστράτηγο κ. Πασχάλη Συριτούδη και από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Ταξίαρχο κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη.

19:00 Επίσκεψη στον Ίασμο. Υποδοχή της Ιεράς Κοινότητας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Προσφωνήσεις από το Δήμαρχο Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ιάσμου Αιδεσιμωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Σταύρου Κολιούση.

Δευτέρα, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

11:00 Επίσημος Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής παρουσία αντιπροσωπείας των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

11:30 Αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» και της Ιεράς Κοινότητας

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Κομοτηνής και η 29η ΤΑΞ ΠΖ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑