Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 3rd, 2022 | by fileto

0

Διακίνηση λαθρομεταναστών με κλεμμένα πολυτελή ΙΧ

Συνελήφθησαν χθες (2-8-2022), σε περιοχές της Ροδόπης και της Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Δράμας, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Γρατινής Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην επαρχιακή οδό Καλαμπακίου – Νικήσιανης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου στη θέα των αστυνομικών το ακινητοποίησε και διέφυγε μαζί με τους επιβαίνοντες σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Έπειτα από επιστάμενες έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό – διακινητή και έναν μη νόμιμο μετανάστη τον οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε ο δράστης είχε δηλωθεί κλοπή την 2-8-202 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Επιπλέον ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας και Σαπών Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑