Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 8th, 2024 | by fileto

0

Πέθανε παιδί από τη Θάσο στο Ιπποκράτειο

Θετικός στον στρεπτόκοκκο ο 4χρονος από τη Θάσο που κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Θετικό στον στρεπτόκοκκο ήταν το 4χρονο αγοράκι που κατέληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο σε πολύ βαριά κατάσταση από το νοσοκομείο Καβάλας την Κυριακή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη αλλά δυστυχώς, κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα. Αργότερα διαπιστώθηκε πως είχε προσβληθεί από τον ιό του στρεπτόκοκκου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων που πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Υπενθυμίζεται πως ανήμερα το βράδυ των Θεοφανίων το αγόρι μεταφέρθηκε από τους γονείς του με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού, στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου, στη Θάσο. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στον παιδίατρο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο Κέντρο Υγείας και νωρίς το πρωί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Άρρεν 4,5  ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας. Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή  του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση  του ασθενούς και  η διακομιδή του για περαιτέρω  υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ  Ιπποκράτειο. Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Παρά  τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και  τη μέγιστη αναπνευστική  και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα. 

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV(αναπνευστικό συγκυτιακό  ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας  συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑