Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 5th, 2022 | by fileto

0

Βαριές απάτες σε Παγγαίο και Σαμοθράκη…

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος την 4-8-2022 διέπραξε απάτη σε βάρος επιχείρησης σε περιοχή του νομού Καβάλας.

Αναλυτικότερα, δράστης προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης, προφασιζόμενος την καταβολή χρηματικού ποσού για αγορά προϊόντος. Κατά την επικοινωνία τους απέστειλε μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), τον οποίο ο παθών ακολούθησε, πληκτρολογώντας τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικό του λογαριασμό και να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Και στη Σαμοθράκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 28-7-2022, εξαπάτησε ημεδαπό στη Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα προφασιζόμενος την καταβολή χρημάτων για την ενοικίαση δωματίου. Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις,  κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό προβαίνοντας σε μεταφορά χρημάτων ύψους 15.015 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑