Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 9th, 2022 | by fileto

0

Ζαμπούκης διαγράφει Κολιό!

Πριν από λίγα λεπτά, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την εκλογή νέου προεδρείου, ο πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης Δήμος για όλους, Πρώτα Εσύ, Δημήτρης Κολγιώνης ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση 12 συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου να διαγραφεί από μέλος της ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιός, ο οποίος συνεχίζει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως σημειώθηκε.

Επειδή δεν προτάθηκε για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Δημήτρης Κολιός είπε δτη συνεδρίαση ότι θα αυτοπροταθεί για τη θέση του προέδρου στην ψηφοφορία που ακολουθεί, καθώς έχει το νόμιμο δικαίωμα, ως μέλος της παράταξης Δήμος για όλους Πρώτα Εσύ, όπως είπε.

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν ενστάσεις για το νόμιμο της απόφασης διαγραφής υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ ο συμπαραστάτης του δημότη ανέφερε ότι δεν είναι πολύ ξεκάθαρη η νομοθεσία σημειώνοντας ότι είναι ενδοπαραταξιακό το θέμα.

Ο δήμαρχος, μιλώντας ως νομικός, όπως είπε, σημείωσε πως είναι ενδοπαραταξιακό ζήτημα και πως η μόνη προϋπόθεση είναι απόφαση διαγραφής να συγκεντρώνει τα 2/3 της αρχικής συνθεσης της παράταξης κάτι που ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πηγη: ΓΝΩΜΗ Εβρου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑