Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 25th, 2022 | by fileto

0

Διακίνηση λαθρομεταναστών με φορτηγό, ΙΧ και βάρκα

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (24/25-2-2022), σε περιοχές της Ξάνθης και του Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) διακινητές, τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων συνελήφθη ένας αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο ανάμεσα σε εμπορεύματα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στην τρίτη περίπτωση, βραδινές ώρες την 24/25-2-2021 στην παρέβρια περιοχή Γεμιστής Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τρείς αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Τυχερού και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑