Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 29th, 2022 | by fileto

0

Με υποτροφία οι νέοι πιλότοι AEGEAN στην Καβάλα…

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων που ξεκίνησε η AEGEAN το 2018, με τους πρώτους 49 από τους συνολικά 100 υποψήφιους να βρίσκονται ήδη στα πιλοτήριά της και τους επόμενους 40 να αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της εταιρεία στις αρχές του έτους, προσφέρει και πάλι τη δυνατότητα σε 120 νέες και νέους συνολικά, για τα επόμενα 3 χρόνια, να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας και να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους, ως μελλοντικοί κυβερνήτες αεροσκαφών του στόλου της AEGEAN και της Olympic Air.

Ο νέος κύκλος του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN για τους πρώτους 40 υποψήφιους/ες που μόλις ξεκινά, απευθύνεται σε Έλληνες και Κύπριους υπηκόους και προβλέπει θεωρητική και πτητική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων αποκλειστικά στις σχολές Global Aviation, με έδρα την Αθήνα, και Egnatia Aviation, με έδρα την Καβάλα.

Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες και ημερομηνία έναρξης φοίτησης την 1η Απριλίου 2023.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η αξία της οποίας ξεπερνά συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ, η AEGEAN επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους και τις νέες που ονειρεύονται να γίνουν πιλότοι, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των διδάκτρων που απαιτείται.

Μια υποστήριξη εξαιρετικά σημαντική, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 90.000 ευρώ. Ενώ, παράλληλα, συμβάλει και στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό με ένα ακόμη Πρόγραμμα Υποτροφιών, μετά και από το Πρόγραμμα Υποτροφιών υποψήφιων μηχανικών αεροσκαφών που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες.

Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με την ανάρτηση του βιογραφικού σημειώματος γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της AEGEAN στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 12η Φεβρουαρίου 2023.

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας επιλογής οι υποψήφιοι θα κληθούν σε εξέταση δεξιοτήτων (“Compass” Pilot Aptitude Test), προφορική συνέντευξη και ιατρική αξιολόγηση από κέντρο αεροπορικής ιατρικής της πολεμικής αεροπορίας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης που πραγματοποιείται από επιτροπή η οποία συγκροτείται από την AEGEAN με τις συνεργαζόμενες Σχολές, θα προκύψει η τελική επιλογή των δικαιούχων υποτρόφων. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δουν τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στο  Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων στην ιστοσελίδα της AEGEAN www.aegeanair.com και να επικοινωνήσουν για όποιες συμπληρωματικές διευκρινήσεις ή πληροφορίες μέσω email στο pilotscholarships@aegeanair.com.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.