Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 28th, 2022 | by fileto

0

Ο διακινητής περίμενε λαθρομετανάστη σε στάση ΚΤΕΛ

Συνελήφθησαν (27-10-2022) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τέσσερις (4) διακινητές, δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί στην περιφερειακή οδό Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Ακολούθως, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας εντόπισαν και συνέλαβαν σε στάση του ΚΤΕΛ του Κισσαρίου Έβρου τον δεύτερο αλλοδαπό και τους δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι όπως προέκυψε μετέφεραν από κοινού το παραπάνω όχημα στην περιοχή όπου το παρέλαβε ο αλλοδαπός οδηγός – διακινητής για την προώθηση των τριών μη νόμιμων μεταναστών.

Κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συνελήφθησαν προχθες και χθες (26 και 27-10-2022), σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, δύο (2) διακινητές, ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα το πρωί, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή , διότι επιβαίνοντας ως συνοδηγός σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου τράπηκε πεζός σε φυγή και αναζητείται, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑