Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 21st, 2023 | by fileto

0

Ξεδοντιάζει έναν – έναν τους απατεώνες η Ασφάλεια Καβάλας

Η σπείρα τα μέλη της οποίας ξεγελούσαν και «έκλεβαν» ηλικιωμένους, συλλαμβάνεται…

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις υποθέσεις απατών των οποίων δύο τετελεσμένες και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 16έως 20-09-2023σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας.

Την 20-9-2023 βραδινές ώρες σε περιοχή της Καβάλας, συνελήφθη από τους ανωτέρω αστυνομικούς, μία αλλοδαπή και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες μετέβαινε η αλλοδαπή δράστιδα στις οικίες τους, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.850 ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία περιστατικού απόπειρας απάτης σε οικισμό της Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν την δράστιδα να επιβαίνει σε λεωφορείο και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.850 ευρώ το οποίο όπως προέκυψε προέρχεται από μία περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένης και αποδόθηκε στην δικαιούχο της, ένα κινητό τηλέφωνο, είδη ρουχισμού και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, η δράστιδα σε ρόλο «εισπράκτορα» ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς της, διέπραξαν δύο τετελεσμένες απάτες και μία σε απόπειρα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑