Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 7th, 2024 | by fileto

0

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε οικισμό του Έβρου

 Συνελήφθη ένας αλλοδαπός, μέλος συμμορίας

Εξιχνιάσθηκε άμεσα έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε χθες (6-1-2024) το βράδυ σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, σε οικισμό του Έβρου.

Συνελήφθη το ίδιο βράδυ στον εν λόγω οικισμό, από τους παραπάνω αστυνομικούς ένας αλλοδαπός – μέλος συμμορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ανωτέρω ημεδαπό παθόντα και με το πρόσχημα ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να τον πείσει να παραδώσει στον αλλοδαπό συνεργό του χρυσαφικά αξίας περίπου πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο αλλοδαπός δράστης να μεταβαίνει με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο έξωθεν της οικίας του παθόντα και να παραλαμβάνει τα συμφωνηθέντα χρυσαφικά τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ένα ξύλινο ρόπαλο το οποίο βρέθηκε εντός του οχήματος και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑