Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 10th, 2023 | by fileto

0

Αυτός θα είναι ο νέος Μπάτης στην Καβάλα

Ένας χώρος διακοπών που θα αποπνέει …Μεσογειακή πολυτέλεια!

  • Τι άραγε σημαίνει LAAS Mediterranean Tented Experience…

Εμπνευσμένο από την ομηρική λέξη για την πέτρα που βρέχεται από το θαλασσινό νερό. Tο όνομα παραπέμπει επίσης στην αρχαϊκή λέξη για την Ελλάδα, Hellas, που σημαίνει κατά μία εκδοχή «ο θρόνος του φωτός».

Το LAAS glamping έρχεται να ανοίξει το δικό του μοναδικό παράθυρο στην ομορφιά του Αιγαίου. Κρυμμένο ανάμεσα σε ευωδιαστά πεύκα, στον κόλπο του Μπάτη, με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, το LAAS παραδίνεται στο άγγιγμα της απαλής θαλάσσιας αύρας.

Το glamping, συντομογραφία του glamorous camping (κάμπινγκ πολυτελείας), προσφέρει την απόλυτη επιστροφή στη φύση και ταυτόχρονα όλες τις ανέσεις και τις εγκαταστάσεις, που υπόσχονται μια πραγματικά χαλαρωτική απόδραση. Υιοθετώντας την ανερχόμενη τάση του αργού τουρισμού, η νέα αυτή εμπειρία προτείνεται στον σύγχρονο ταξιδιώτη ως αντίδοτο στους ρυθμούς και τις πιέσεις της σύγχρονης ζωής. Είτε ως αποτοξίνωση από την τεχνολογία για όσους έχουν την πολυτέλεια να κατεβάσουν τους διακόπτες, είτε μέσω της «μύησης» σε δραστηριότητες με επίκεντρο τη φύση και την αυθεντική επαφή με τον τόπο, το glamping αναδεικνύεται ως μια πραγματικά μεταμορφωτική εμπειρία.

Για τη διαμονή υπάρχουν 80 αυτόνομες σκηνές, που είναι απολύτως εναρμονισμένες με τους ήχους, τις μυρωδιές και τις θερμοκρασίες της υπαίθρου. Διατίθενται σε τρία διαφορετικά στυλ και περιλαμβάνουν εκλεπτυσμένους εσωτερικούς χώρους από 34 έως 70τμ και μεταβλητούς χώρους βεράντας. Υπάρχουν επίσης 15 μοναδικές σουίτες με θέα τη θάλασσα, από 30 εώς 92τμ. Όλες οι σκηνές και τα δωμάτια κοσμούνται από ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα ολιστικό σπα, τρία εστιατόρια, ένα beach bar και ένα lounge roof top bar με ειδυλλιακή θέα.

Το φαγητό στο LAAS είναι συνώνυμο της «γευστικής πανδαισίας» – είναι η απόλαυση αυθεντικών γεύσεων συνυφασμένη με την αφοσίωση στη φύση και την κληρονομιά. Προμηθευόμαστε εποχιακά και τοπικά προϊόντα και φροντίζουμε τον δικό μας βιολογικό οπωρώνα.

Το LAAS Taste σημαίνει επίσης ποικιλία – η γκάμα μας περιλαμβάνει πιάτα χωρίς γλουτένη, για χορτοφάγους και χωρίς λακτόζη. Το πρωινό μετατρέπεται σε μια υγιεινή απόλαυση με έμφαση σε όλα τα τοπικά, εποχιακά και σπιτικά προϊόντα, ενώ η παραδοσιακή ταβέρνα μας σερβίρει κλασικά ελληνικά πιάτα, μεζέδες και θαλασσινά. Τα fusion tapas συμπληρώνουν τα κοκτέιλ στο γραφικό roof top bar, τα ελαφριά γεύματα και το comfort food είναι το σήμα κατατεθέν στο pool & beach bar, ενώ τα βιολογικά smoothies και τα detox shots που θα βρείτε στο ειδικά διαμορφωμένο juice bar είναι το απόγειο της υγιεινής επιλογής.

Η μεγάλη πισίνα του LAAS έχει μέγεθος 20 επί 30 μέτρα, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, μερικές από τις οποίες είναι βυθισμένες στα ρηχά. Περιτριγυρισμένη από ένα ευρύχωρο κατάστρωμα, στρωμένο με μεγάλες πλάκες μωσαϊκού σε αρμονικές φόρμες, συνιστά μια πραγματική όαση χαλάρωσης και εγκαρδιότητας.

Η παραλία του LAAS εκτείνεται σε μια ακτογραμμή 300 μέτρων. Είναι διαμορφωμένη σε χώρους που ικανοποιούν όλους τους επισκέπτες: έναν χώρο για όσους αναζητούν στιγμές απόλυτης γαλήνης· έναν χώρο με ξαπλώστρες και καναπέδες μπροστά από το beach bar, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπέροχα σνακ με τα πόδια τους να βυθίζονται στην άμμο και ατενίζοντας τη μαγευτική θέα, που ξεδιπλώνεται μπροστά τους· κι έναν χώρο με χαλιά και μαξιλάρια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να αφεθούν σε μια ανεμπόδιστη επικοινωνία.

Το ολιστικό σπα προσφέρει ένα ξεχωριστό ταξίδι δέκα σταθμών, που υπόσχονται αναζωογονητικές εμπειρίες και επιδιώκουν να διεγείρουν όλες τις αισθήσεις: από την αρωματοθεραπεία έως τη ρεφλεξολογία, και από τα υγρά και ξηρά σπήλαια έως το μασάζ και την ολιστική κίνηση του σώματος. Οι θεραπείες συνδυάζουν τα καλύτερα σύγχρονα προϊόντα φυτικής προέλευσης με αρχαίες τελετουργίες και αξιοποιούν τον πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία πηλό, τη λάσπη, καθώς και βότανα του βουνού και αγριολούλουδα! Ο χώρος χαλάρωσης σε ένα παλιό υπόγειο πηγάδι ολοκληρώνει τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Στο LAAS τιμούμε την κληρονομιά της φύσης με πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Μειώνουμε και ανακυκλώνουμε τα απορρίμματα, χρησιμοποιούμε νερό από πηγές καθώς και ηλιακή ενέργεια, και μέσω κομποστοποίησης αποδίδουμε στη γη ό,τι της ανήκει. Οι μετακινήσεις εντός της ιδιοκτησίας είναι ηλεκτροκίνητες, ενώ παρέχονται σταθμοί φόρτισης EV. Προμηθευόμαστε εποχιακά και βιολογικά προϊόντα από αγρότες της περιοχής, και η υποστήριξή μας προς τους ντόπιους τεχνίτες γίνεται πράξη μέσω της συνεργασίας με νέους Έλληνες σχεδιαστές, των οποίων τα ρούχα και τα διακοσμητικά εσωτερικών χώρων, τα βιολογικά υφάσματα, τα παιδικά παιχνίδια και τα αιθέρια έλαια φιλοξενούνται στο κατάστημά μας.

Η φιλοσοφία του LAAS είναι η τέχνη του ζην – είναι η απόλαυση του αργού χρόνου, η συμμετοχή σε ουσιαστικές εμπειρίες, σε δραστηριότητες που φέρνουν κάτι νέο, σε συναισθήματα και σκέψεις που διαμορφώνουν καινούργια όνειρα και νοήματα.

Γιορτάζουμε τη φύση, επιστρατεύοντας όλες μας τις αισθήσεις για να ανακαλύψουμε εκ νέου τη συμβιωτική σχέση με τη γη και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας και με τον εσώτερό μας εαυτό. Σχεδιασμένες για να κεντρίζουν την περιέργεια παιδιών και ενηλίκων, οι δραστηριότητές μας είναι ταυτισμένες με τον πλούτο, που μας περιβάλλει: μάθετε περισσότερα για την κηπουρική, τη μαγειρική, την τοπική χλωρίδα και πανίδα, την αστρονομία και την αρχαιολογία, ή αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας στο δημιουργικό εργαστήριό μας, που προσφέρει μαθήματα κεραμικής και αποξήρανσης λουλουδιών.

Όλες αυτές οι στιγμές δημιουργούν μια υπέροχη συλλογή από εμπειρίες διαποτισμένες από την ομορφιά της φύσης και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθηλωτικής μαγείας του LAAS.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑