Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 4th, 2022 | by fileto

0

Αποχώρηση τριών από την παράταξη Μπαταλογιάννη

ΕΠΕΙΔΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ;

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου και με θέμα τον προϋπολογισμό του 2023 που κατέβασε η διοίκηση του δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη, τρείς δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Σωστή Επιλογή», του Δημήτρη Μπαταλογιάννη, έκαναν άλλη επιλογή κόντρα με αυτή της παράταξής τους και ψήφισαν θετικά την πρόταση Αναστασιάδη.

Οι τρείς αυτοί δημοτικοί σύμβουλοι οι Βασίλης Τσιπουρόπουλος, Μάκης Μαλακόζης, και Κώστας Πετρόπουλος με ανακοίνωση του επικεφαλής τέθηκαν εκτός της παράταξης.

Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης σημείωσε: «Με λύπη μου ανακοινώνω ότι ζήτησα ως Επικεφαλής της Παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου “Σωστή Επιλογή”, από τα μέλη της παράταξής μας, συναδέλφους Δημοτικούς συμβούλους κ. Τσιπουρόπουλο Βασίλη, κ. Μαλακόζη Μάκη και κ. Πετρόπουλο Κώστα να προχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία στην τυπική αποχώρησή τους από τη Δημοτική μας Ομάδα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου.

Η ουσιαστική τους αποχώρηση έχει επέλθει με την στήριξη που παρέχουν στη Δημοτική Αρχή και στον σημερινό Δήμαρχο Παγγαίου κ. Αναστασιάδη με κορυφαία εκδήλωση της, την υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2023.

Όταν ένας Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης ψηφίζει τον Προϋπολογισμό που καταθέτει η Διοίκηση, είναι σαν να αποδέχεται την πολιτική της και να της δίνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι παραπάνω Δημοτικοί Σύμβουλοι πλέον δεν είναι μέλη της Δημοτικής μας Ομάδας.

Τους ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία μας.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του, αρκεί να τις κάνει ξεκάθαρα, με ειλικρίνεια απέναντι στους ψηφοφόρους μας και πολιτική εντιμότητα».

Ανεξαρτοποίηση και απάντηση του Βασίλη Τσιπουρόπουλου

Σε ανάρτησή του ο εις εκ των τριών Βασίλης Τσιπουρόπουλος ανακοίνωσε την ανεξαρτοποίησή του και άφησε αιχμές κατά του Μπαταλογιάννη λέγοντας: «Στις δημοτικές εκλογές του 2018, οι συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους και εξελέγην ως δημοτικός σύμβουλος στην αντιπολίτευση, με αρχηγό παράταξης τον κ. Ξουλόγη τον οποίο στήριξα, παρόλους τους ηθικούς ενδοιασμούς με τους οποίους ήρθα αντιμέτωπος λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων και καταβολών.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο επικεφαλής της παράταξης παραιτήθηκε και με την δική μου και πάλι στήριξη, την θέση του ανέλαβε ο κ. Μπαταλογιάννης.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ένιωσα ότι οι απόψεις μου ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την γραμμή που ακολουθούσε ο νέος επικεφαλής.

Πάντα λειτουργούσα με γνώμονα την ακεραιότητα και εξέφραζα την άποψη μου ανοιχτά πρωτίστως ως πολίτης  έπειτα ως επιχειρηματίας και ποτέ εκφράζοντας πολιτικές σκοπιμότητες και στρατηγικές.

Ως αποτέλεσμα αυτού,  ο κύριος Μπαταλογιάννης αιφνιδιάζοντας με, με απομάκρυνε από την θέση μου ως υπεύθυνο στην “ποιότητα ζωής” χωρίς να προηγηθεί κάποια ενημέρωση και χωρίς να ακολουθήσει κάποια εξήγηση.

Εξακολούθησα να εκφράζω την αντικειμενικότητα μου είτε επικροτώντας, είτε καταψηφίζοντας τις εκάστοτε προτάσεις της διοίκησης.

Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την χθεσινή μου οριστική απομάκρυνση από την ομάδα του κυρίου Μπαταλογιάννη, καθώς και άλλων δύο συναδέλφων, εφόσον προηγήθηκε τελεσίγραφο για να αλλάξω την θέση μου σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού για τον Δήμο Παγγαίου.

Τέτοιου είδους φασιστικές και αυταρχικές συμπεριφορές, με την μέθοδο του “αποφασίζομεν και διατάζομεν” δεν αρμόζουν σε μια παράταξη της κέντρο αριστεράς την οποία μέχρι πρότινος στήριξα. Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τη συνεργασία που είχαμε.

Δυστυχώς για κάποιους, δεν πρόκειται να υποκύψω επουδενι σε ψυχολογικούς εκβιασμούς και τελεσίγραφα που έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με τον χαρακτήρα και τις αξίες μου.

 Ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη, εμμένω στις πολιτικές μου θέσεις και απόψεις και το αύριο κρύβει τις δικές του εκπλήξεις».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑