Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 2nd, 2022 | by fileto

0

Διακινήσεις με μηχανάκι και πέσιμο σε μπάρες…

Συνελήφθησαν την 1 και 2-11-2022, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αξιωματούχων του FRONTEX συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αλλοδαπός, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα.

Τελικά, στο ύψος του οικισμού Αρδανίου οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να έχει ακινητοποιηθεί μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όλοι οι επιβαίνοντες (διακινητής και διακινούμενοι) απεγκλωβίστηκαν από αυτό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και πραγματοπιοούσε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑