Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 1st, 2024 | by fileto

0

Προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (29-2-2024) σε περιοχές του Έβρου και της Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, τέσσερις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι επέβαιναν σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον τέταρτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το όχημα και για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα, έχει δηλωθεί κλοπή την 28 και 29-2-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑