Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 29th, 2022 | by fileto

0

Τριπλέτα συλλήψεων σε Φέρες και Λουτρά

Συνελήφθησαν χθες (28-8-2022) σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Νίψας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο της έρευνας των παραπάνω αστυνομικών προέκυψε ότι στο όχημα επέβαινε νωρίτερα ως συνοδηγός ένας αλλοδαπός – συνεργός, ο οποίος καθοδήγησε τον οδηγό – διακινητή πλησίον του σημείου παραλαβής των μη νόμιμων μεταναστών και στη συνέχεια αποβιβάστηκε από το όχημα προς αποφυγή της σύλληψης. Έπειτα από σχετικές αναζητήσεις ο εν λόγω αλλοδαπός εντοπίσθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και συνελήφθη.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών είναι πλαστές.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα πλησίον του οικισμού Λουτρών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, κινητά τηλέφωνα και τρία δελτία ταυτότητας πολωνικών αρχών άλλων ατόμων που βρέθηκαν στην κατοχή του αλλοδαπού συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑