Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 20th, 2022 | by fileto

0

Παναγιωτόπουλος, Τσούνης, επενδυτές για το Φίλιππος Β’

Σύμφωνα με την στήλη “Βηματοδότης” της εφημερίδας “το Βήμα”, τις προάλλες θηριώδη αυτοκίνητα της αμερικανικής πρεσβείας πέρασαν την πύλη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ήταν ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζορτζ Τσούνης μαζί με επενδυτές που ανέβηκαν στον 4ο όροφο στο γραφείο του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, σύμφωνα με την στήλη.

Αυτή τη φορά δεν μετείχαν σε σύσκεψη για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε για τα εξοπλιστικά, αλλά σε σύσκεψη για ένα λιμάνι, που δεν ήταν όμως της Αλεξανδρούπολης. Αφορούσε την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού της Καβάλας, που αναμένεται και αυτό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή.

Τι το ιδιαίτερο όμως έχει το λιμάνι της Καβάλας;

Όπως η Αλεξανδρούπολη έτσι και η Καβάλα χαρακτηρίζεται, όπως ειπώθηκε στους Αμερικανούς, λιμάνι με γεωπολιτική σημασία, ιδανικό για περαιτέρω ανάπτυξη γιατί διαθέτει λιμενική υποδομή και δεν απαιτείται να καθαρίζεται κάθε λίγο ο βυθός από λάσπη που φέρνουν τα ποτάμια της περιοχής. Το σημαντικότερο; Βρίσκεται κοντά σε συγκοινωνιακά δίκτυα, καθώς και στο μοναδικό παραγωγικό κοίτασμα υδρογονανθράκων που βρίσκεται σε λειτουργία, αυτό του Πρίνου. Ακόμα, είπαν στους Αμερικανούς ότι η υποθαλάσσια κοιλότητα στα ανοιχτά της Καβάλας μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη στρατηγικών αποθεμάτων φυσικού αερίου (ήδη ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη), καταλήγει η στήλη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑