Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 21st, 2023 | by fileto

0

Καίγεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ από άκρη σε άκρη

ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΜ-Θ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ

Καθώς η μεγάλη φωτιά της Αλεξανδρούπολης κατευθύνεται προς την περιοχή του Άβαντα και γίνονται προσπάθειες να ανακοπεί το μέτωπο, μια νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στον Έβρο και, συγκεκριμένα, σε δασική έκταση στο Δάσος της Δαδιάς, στην περιοχή του Σουφλίου.

Για τη φωτιά έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες αποσπάστηκαν από το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για εκτάσεις κοντά στο σημείο που κάηκε στη μεγάλη περυσινή πυρκαγιά στο Παρθένο Δάσος της Δαδιάς.

Νέα φωτιά στα Λάβαρα. Εκκενώνεται ο οικισμός !

Νέα, τρίτη φωτιά, εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 μ.μ. ακόμη βορειότερα, στα Λάβαρα του Έβρου . Ήδη από την Πολιτική Προστασία δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 από τα Λάβαρα προς την Ορεστιάδα.

Νέα μεγάλη πυρκαγιά στο Διαλεκτό Καβάλας – Τραυματίστηκαν 4 Πυροσβέστες !

Νέα μεγάλη πυρκαγιά υπάρχει όμως και στο Διαλεκτό Καβάλας, στα σύνορα με το Νομό Ξάνθης. Η φωτιά από μεσημέρι καίει δασική έκταση ενώ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα Ενημέρωσης έχουν καεί σπίτια ,

Ένα όχημα της Πυροσβεστικής καταστράφηκε όταν εγκλωβίστηκε από τη φωτιά ενώ τέσσερις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο !

Μηνύματα 112 για να εκκενώσουν την περιοχή έχουν λάβει κάτοικοι των οικισμών και διερχόμενοι οδηγοί.

Οι καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Αν.Μακεδονίας και Θράκης είναι ακραίες καθώς η θερμοκρασία αγγίζει τους 40 βαθμούς ενώ πνέουν ισχυροί ζεστοί άνεμοι με μεταβλητές διευθύνσεις.

Νέα φωτιά στην Άρδεια Ροδόπης – Εκκενώνονται Μέγα Πιστό και Μίσχος

Νέο επικίνδυνο μέτωπο έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Άρδειας Ροδόπης, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Δροσίνη για την οποία έχουν ήδη κινητοποιεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης για Μέγα Πιστό κι Μίσχο προς τον Ίασμο.

Φωτιά στην Εξοχή Ξάνθης !

Μια νέα πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Λεύκης-Εξοχής Ξάνθης επου επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ανέμω αλλά δεν φάινεται να εμπνέει ανησυχία.

Νωρίτερα το πρωί, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Μυρτόφυτο Καβάλας, στην περιοχή του Παγγαίου η οποία περιορίστηκε. Τέλος το βράδυ της Κυριακής φωτιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή της Λίμνης Βιστωνίδας κοντά στο Φανάρι, στα σύνορα μεταξύ Ξάνθης και Ροδόπης, που τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑