Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 31st, 2023 | by fileto

0

Οι συλλήψεις διακινητών της ημέρας

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (30/31-7-2023) σε περιοχές του Έβρου και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, πέντε αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί σε Επαρχιακή οδό του Έβρου αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Σημειώνεται ότι το όχημα εντοπίσθηκε να έχει συγκρουστεί μετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού – διακινητή και του διακινούμενου, καθώς επίσης και των έξι (6) επιβαινόντων του άλλου οχήματος.

Τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς διακινητές, διότι εντόπισαν τον έναν δράστη να επιβιβάζει σε  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες προκειμένου να τους προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, τους οποίους προηγουμένως είχαν οδηγήσει πεζή στο παραπάνω σημείο οι άλλοι δύο δράστες.

Στη τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης ο πέμπτος διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑