Stuttgart

Published on February 11th, 2024 | by fileto

0

UEFA EURO Tour 2024 και στη Στουτγάρδη

Την Στουτγάρδη επισκέφθηκε η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser για το UEFA EURO Tour 2024.

Σε 130 περίπου ημέρες «Ένας εντός έδρας αγώνας για τη Στουτγάρδη και για την Ευρώπη» Στουτγκάρδη θα διεξαχθεί στη Στουτγάρδη.

Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών και Αθλητισμού Nancy Faeser επισκέφτηκε τη, πρωτεύουσα της Βάδης Βυτεμβέργης την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλες τις γερμανικές πόλεις υποδοχής.

Την υπουργό υποδέχτηκε στην Αρένα Στουτγάρδης ο Δήμαρχος Δρ. Φρανκ Νόπερ.

Ο κ. Νόπερ τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη προσμονή για το UEFA EURO: «Είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες που μπορούμε να φιλοξενήσουμε πέντε παιχνίδια στο UEFA EURO 2024.

Η Στουτγάρδη είναι μια φιλόξενη πόλη που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Αυτό το δείξαμε εντυπωσιακά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 με τη θρυλική κραυγή μάχης: «Η Στουτγάρδη είναι πολύ πιο όμορφη από το Βερολίνο!»

Θέλουμε να αυξήσουμε τη φιλία μεταξύ των εθνών, την αίσθηση της κοινότητας και τον ενθουσιασμό για τον αθλητισμό.

Και θέλουμε να ενισχύσουμε το συναίσθημα της Στουτγάρδης και να διαμορφώσουμε θετικά την εικόνα της Στουτγάρδης στην Ευρώπη και τον κόσμο.»

Με ένα ποδοσφαιρικό φεστιβάλ γεμάτο ενθουσιασμό από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024, η Στουτγάρδη ανυπομονεί για το UEFA EURO 2024. σύνθημα «όλη η πόλη ένα στάδιο», οι οπαδοί μπορούν να περιμένουν ένα φεστιβάλ με συνολικά τέσσερις ζώνες φιλάθλων στην καρδιά της πόλης.

Και τα 51 παιχνίδια θα προβληθούν ζωντανά στο κοινό μπροστά στο μοναδικό σκηνικό του New Palace. Στην πλατεία της αγοράς υπάρχει ένα ποικίλο πρόγραμμα αθλημάτων και συμμετοχής για μικρούς και μεγάλους, ο πολιτισμός είναι το επίκεντρο στην Karlsplatz και η Schillerplatz σας προσκαλεί με μια ποικιλία γαστρονομικών προσφορών – με τοπικά, vegan και χορτοφαγικά πιάτα.

«Οι προετοιμασίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εδώ στη Γερμανία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη – συμπεριλαμβανομένης της Στουτγάρδης! Θέλουμε να είμαστε ένας καλός, κοσμοπολίτης οικοδεσπότης. Υποστηρίζουμε τον σεβασμό και τη διαφορετικότητα. Στη Στουτγάρδη ολόκληρη η πόλη θα γίνει γήπεδο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Είμαι βέβαιος ότι η Στουτγάρδη ως μια από τις δέκα πόλεις υποδοχής θα είναι μια εξαιρετική βιτρίνα για τη χώρα μας», τόνισε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

Και περαιτέρω: «Για μένα η ασφάλεια είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Θέλουμε να κάνουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ένα απόλυτα ασφαλές τουρνουά: στα γήπεδα, κατά τη διάρκεια της δημόσιας προβολής, στις ζώνες φιλάθλων και παντού όπου πολλοί άνθρωποι συναντιούνται κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι ομοσπονδιακές και κρατικές αρχές ασφαλείας προετοιμάζονται εντατικά. Συνεργαζόμαστε επίσης άριστα με πολλούς συνεργάτες διεθνώς. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι – και η προσμονή για αυτό το μεγάλο φεστιβάλ ποδοσφαίρου στη χώρα μας είναι τεράστια.»

Κατά την επίσκεψή της στη Στουτγάρδη, η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών παρουσιάστηκε επίσης την ανακαίνιση της Arena Stuttgart.

Ένα κατασκευαστικό έργο μεγάλης σημασίας για την πόλη και τον σύλλογο, όπως αναφέρει ο Δρ. Thomas Ignatzi, Διευθυντής Οικονομικών, Διοίκησης και Λειτουργιών της VfB Stuttgart, τόνισε: «Ως VfB Stuttgart, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμμετείχαν στο έργο, ειδικά στην πόλη της Στουτγάρδης, για τον εκσυγχρονισμό του αθλητικού μας σπιτιού και το UEFA EURO 2024 μια πραγματικότητα στην πόλη και την περιοχή μας ας. Τώρα μαζί θα φέρουμε με επιτυχία αυτό το φιλόδοξο μεγάλο έργο, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο για τη VfB, πάνω από τη γραμμή του τερματισμού».

Παρών στη συνέντευξη Τύπου και ο ανταποκριτής μας Γιάννης Δημητριάδης..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – YIANNIS DIMITRIADIS


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑