Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 21st, 2023 | by fileto

0

Παρά την πίεση άντεξε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Για ακόμη μια φορά η Ροδόπη ξεχώρησε σαν τρύπα στην Γεωγραφία των εκλογών και ενώ όλη η χώρα βάφτηκε γαλάζια η Ροδόπη ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ…

Με άλλα λόγια η έδρα που εξασφάλισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι μια έδρα ιδιαίτερης σημασίας και φανταζόμαστε ότι θα εκτιμηθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ που αυτή την φορά δεν θα ακούσει εκείνους που και πάλι εσωκομματικά έπαιξαν το παιχνίδι τους, αλλά δεν τους βγήκε.

Από την άλλη ο Έβρος πλήρωσε για λίγους ψήφους την διχόνοια που έχει με τα αυτοδιοικητικά…

Η Καβάλα κράτησε το ισοζύγιο, η Δράμα ανέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο, τον Κυριαζίδη να κερδίζει τον Μπλούχο, την Ξάνθη να βγάζει δύο μουσουλμάνους βουλευτές όπως και την Ροδόπη, ενώ έχασε στον Έβρο η Νατάσσα Γκαρά που πλήρωσε τα λάθη της.

ΟΙ ΕΔΡΕΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Σύμφωνα με την ενσωμάτωση του53% και με τα ποσοστά που λαμβάνει στην Καβάλα η ΝΔ (43,2%) δεν φαίνεται να διατηρεί τις τρείς έδρες της, αλλά να χάνει την μία (αν και παίζεται στον πόντο) ενώ με μικρή ενσωμάτωση σε σταυρούς προτίμησης φαίνεται ότι στις πρώτες θέσεις κλειδώνουν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Πασχαλίδης, ενώ ακολουθεί ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Στις άλλες έδρες ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (16,2%) που εκλέγει έναν βουλευτή την Τάνια Ελευθεριάδου που ήταν το φαβορί εξ αρχής, με δεύτερο να υπολείπεται τον Τάκη Εμμανουηλίδη!

Μέχρι την ενσωμάτωση του 53% το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα εμφάνιζε ποσοστό της τάξης 11,4% που του χάριζε την μια από τις τέσσερις έδρες, με τους Δημήτρη Παππουτσή και Λεωνίδα Παππά να παίζουν πόντο – πόντο, και ψήφο – ψήφο.

Τελικά έχασαν την έδρα στην Καβάλα που πήγε στη ΝΔ και στον Μακάριο Λαζαρίδη!

ΔΡΑΜΑ

Στην Δράμα η ΝΔ (40,5%) παίρνει την πρωτιά και κερδίζει μια έδρα, ενώ δεύτερο έρχεται το ΠΑΣΟΚ (17%) που αποτελεί έκπληξη μια και έστειλε τον ΣΥΡΙΖΑ (13%) στην τρίτη θέση ενώ και τα δύο αυτά κόμματα κερδίζουν από μια έδρα στην τριεδρική της Δράμας.

ΞΑΝΘΗ

Τις τρείς έδρες της Ξάνθης μοιράζονται η πρώτη ΝΔ (34%), ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ (27,5%) και το τρίτο ΠΑΣΟΚ (20,2%).

ΡΟΔΟΠΗ

Στην τριεδρική της Ροδόπης τις έδρες μοιράζονται ο πρώτο ΣΥΡΙΖΑ (37,7%), η δεύτερη ΝΔ (25%) και το τρίτο ΠΑΣΟΚ (23%).

Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής ότι προέρχεται από τα εκλογικά τμήματα των μουσουλμάνων, όπως και το αυξημένο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

ΕΒΡΟΣ

Στην τετραεδρική του Έβρου μοιράζονται τέσσερις, η ΝΔ (43,6%) καταλαμβάνει την μία έδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ (19,2%)  επίσης λαμβάνει μια έδρα, το ΠΑΣΟΚ (12,9) άλλη μια και την τέταρτη η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με ποσοστό (8,47%).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑