Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 31st, 2023 | by fileto

0

Οι Μύλοι Θράκης έπραξαν το καθήκον τους

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΙΜΗ

Αναφορικά με την πρωτοβουλία της κλειδωμένης μειωμένης τιμής τουλάχιστον κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ο αριθμός των προϊόντων που είχαν ενταχθεί ήταν 310 από 233 προϊόντα που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Μεταξύ των νέων εταιρειών που μπήκαν στην πρωτοβουλία είναι οι εταιρείες ΜΕΓΑ, Cοca Cοla 3E, Μύλοι Θράκης και Coffeeway.

Επίθεση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο  του Athens Investment Forum.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός κάλεσε την Ανεξάρτητη Αρχή «να κάνει ελέγχους για τις τιμές και όχι ρεπορτάζ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ανεξάρτητη Αρχή και μπορεί να κάνει ελέγχους και να δει αν υπάρχουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, αν υπάρχουν εναρμονισμένες πρακτικές, γιατί είμαστε πιο ακριβοί εδώ» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Το ίδιο συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη ή εδώ όλοι πάνε και συμφωνούν και έχουν τα προϊόντα των πολυεθνικών πιο υψηλά; Το έχει κάνει αυτό;» όπως σημείωσε ο Κ. Σκρέκας.

«Θέλουμε ελέγχους και ένα πρόστιμο δεν έχει μπει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε εταιρείες τροφίμων ή καταναλωτικών προϊόντων το τελευταίο διάστημα για τις τιμές» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στους ελέγχους που έχει κάνει η ΔΙΜΕΑ, δηλαδή οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο υπουργός, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μεταξύ των εταιρειών που έχει ελέγξει η ΔΙΜΕΑ είναι και επτά πολυεθνικές.

«Τώρα δημιουργείται ο πληθωρισμός της απληστίας, γιατί τώρα πέφτει το κόστος των πρώτων υλών αλλά οι τιμές παραμένουν υψηλά, αυτό θέλουμε να το σταματήσουμε», τόνισε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑