Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2022 | by fileto

0

Δεν αξιοποιείται το πέρασμα του λιμανιού Καβάλας

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Να αξιοποιήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις ροές επιβατών της κρουαζιέρας και της θαλάσσιας σύνδεσης με τα νησιά του Αιγαίου»

—–

Ολοκληρώθηκε η περίοδος έλευσης των κρουαζιερόπλοιων που έπιασαν λιμάνι στην Καβάλα και φτάσαμε κοντά στον απολογισμό της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

Θα πρέπει πραγματικά να προβληματιστούμε πόσο αξιοποιούμε τελικά τις ροές των επιβατών που περνούν από την πόλη της Καβάλας και δεν μαθαίνουν τίποτα για το τουριστικό προϊόν μας.

Στο τουριστικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» ελλιμενίστηκαν φέτος 35 κρουαζιερόπλοια, που αποβίβασαν σχεδόν 12.000 επιβάτες – επισκέπτες.

Επίσης, κατά την διάρκεια τρέχοντος έτους, επιβιβάστηκαν από την Καβάλα για τα νησιά του Αιγαίου 178.000 επιβάτες.

Παράλληλα η γραμμή Καβάλας – Πρίνου μετέφερε 162.000 επιβάτες.

Με άλλα λόγια, την τρέχουσα χρονιά και μέχρι σήμερα, από το επιβατικό λιμάνι της Καβάλας πέρασαν συνολικά 352.000 επιβάτες!

Η ερώτηση που κάνουμε είναι απλή:

Γιατί δεν προβάλλαμε σε όλους αυτούς τους επιβάτες, επισκέπτες, ταξιδιώτες τον πλούτο του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Καβάλας, ώστε να είναι (κατά ένα ποσοστό) οι πιθανοί “πελάτες” του αύριο;

Προφανώς, ο προβληματισμός αυτός δεν απασχόλησε ούτε τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αλλά ούτε και την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Καβάλας.

Γι’ αυτό και δεν προχώρησαν στον σχεδιασμό μίας δράσης τουριστικής προβολής προσαρμοσμένης στο ειδικό αυτό κοινό, που περνάει μέσα από την πόλη και δεν μαθαίνει απολύτως τίποτα για τις ομορφιές του τόπου μας!

Οι παλαιότεροι και έμπειροι άνθρωποι της αγοράς λένε συνήθως ότι «και η σκόνη των παπουτσιών ενός περαστικού είναι κέρδος». 

Κάνουμε λοιπόν συγκεκριμένη πρόταση τόσο στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ όσο και στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής:

– Να προσφέρουμε ένα ΚΙΝΗΤΡΟ στους επισκέπτες, ταξιδιώτες και επιβάτες της κρουαζιέρας και των θαλάσσιων γραμμών του Αιγαίου.

– Να τους δώσουμε μία μικρή προσφορά για δωρεάν λασπόλουτρα στο Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων, για να τους ενθαρρύνουμε να σχεδιάσουν τις επόμενες διακοπές τους στην Καβάλα και να γνωρίσουν από κοντά και το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η τουριστική προβολή δε θέλει μόνο κόπο, αλλά και τρόπο… 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑