Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on December 10th, 2021 | by fileto

0

150 ασθενείς covid εκτός ΜΕΘ στην 4η ΥΠΕ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΧΡΟΝΟΣ” ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Σε μια σοβαρή διαπίστωση προέβη ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» Γιώργος Πατλάκας που δεν αφορά μόνο την πόλη μας, αλλά και ολόκληρη την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, 150 ασθενείς που πρέπει να διασωληνωθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ! Μάλιστα και στο Νοσοκομείο Κομοτηνής υπάρχει ένας διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, ενώ ένας ακόμα ασθενής είναι βαριά και πιθανόν να χρειαστεί διασωλήνωση.

 «Είμαστε σε αρκετά μεγάλη πίεση και έχουμε διασωληνωμένο. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει που να τους βάλουμε. Τους κρατούμε εδώ και ελπίζουμε κάποια στιγμή να μεταφερθούν. Είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν όλα τα Νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε έναν διασωληνωμένο και έναν που είναι βαριά και μπορεί να διασωληνωθεί ανά πάσα στιγμή», αποκάλυψε ο κος Πατλάκας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ειδοποιείται το ΕΚΑΒ και όπου βρεθεί ελεύθερο κρεβάτι (σε Νοσοκομεία με ΜΕΘ Covid) μεταφέρεται εκεί το περιστατικό ενημέρωσε και πρόσθεσε το εξής: «Πάνω από 150 περιστατικά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ και είναι διασωληνωμένοι εκτός. Αυτό είναι σε επίπεδο Υγεινομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑