Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 13th, 2023 | by fileto

0

Δασκάλα και νοσηλεύτρια έσωσαν μαθητή από πνιγμό

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΝΕΣΤΟΥ

Θρίλερ σε δημοτικό σχολείο στην Καβάλα, με ένα μικρό μαθητή να καταρρέει μπροστά στους συμμαθητές του. Πώς σώθηκε το παιδί από δασκάλα και σχολική νοσηλεύτρια…

Μια δασκάλα και μια σχολική νοσηλεύτρια, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, την πιο δύσκολη ώρα. Τότε που ο μικρός μαθητής δημοτικού σχολείου στην Χρυσούπολη, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και λίγο έλειψε να πνιγεί.

Με ψυχραιμία και τις σωστές κινήσεις κατάφεραν να τον σώσουν, με τα υπόλοιπα παιδιά να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα, τις προσπάθειες και την αναπάντεχη περιπέτεια του συμμαθητή τους.

Με ανάρτησή του, ο εκπαιδευτικός του σχολείου Γιώργος Τσομπανόπουλος, επισημαίνει ότι οι δύο γυναίκες έδωσαν ζωή στο μικρό παιδί. «Συχνά εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να διαχειριστούμε στη σχολική μας καθημερινότητα και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις πέρα από τη χαρά που προσφέρει το σχολείο κι η καθημερινή επαφή με τα παιδιά και ιδιαίτερα εμείς των δημοτικών σχολείων που  έχουμε παιδάκια μικρών ηλικιών όπου η φροντίδα τους απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Είναι ελπιδοφόρο και σημαντικό για μας να αντιλαμβάνονται και οι γονείς το βάρος της ευθύνης που φέρουμε. Δεν μπορώ λοιπόν να μη μοιραστώ ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου ένας μικρός μας μαθητής καθώς έτρωγε το  πρωινό του έβαλε μεγάλη μπουκιά στο στόμα κάποια στιγμή, με αποτέλεσμα αυτή να φράξει την είσοδο του αέρα.

Με μεγάλη ψυχραιμία η δασκάλα του καθώς κι η σχολική μας νοσηλεύτρια κατάφεραν με επιδέξιους χειρισμούς να αποφράξουν την δίοδο του αέρα και να σωθεί το παιδί.

Σήμερα η μανούλα του με συγκίνησε τόσο πολύ. Είδα να αγκαλιάζει σφιχτά τη δασκάλα του παιδιού της καθώς και τη σχολική μας νοσηλεύτρια κρατώντας και από ένα δώρο γι αυτές ενώ κέρασε για όλους μας ένα πλούσιο πρωινό…

Δεν ξέρω για σας… για μένα ήταν το ευχάριστο νέο της ημέρας σ’ ένα κόσμο γκρίζο και τοξικό…».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑