Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 16th, 2023 | by fileto

0

Άδεια μύδια οι τουρίστες κρουαζιέρας…

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ…

Το ένα μετά το άλλο έρχονται στην Καβάλα τα κρουαζιερόπλοια ειδικά αυτό το διάστημα και ορισμένες μέρες δύο – δύο, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ομορφαίνουν το λιμάνι…

Κατά τα άλλα μόνο παράπονα ακούς από τους ανθρώπους της αγοράς της Καβάλας μια και όπως φαίνεται οι τουρίστες που κατεβαίνουν στην Καβάλα και δεν προτιμούν τις οργανωμένες εκδρομές δεν αφήνουν ούτε σέντς για αγορές στην πόλη.

Μόνο κάποιο καφέ ή μια βόλτα ξεροσφύρι στην παλιά πόλη της Καβάλας ή μια βόλτα από το λιμάνι Απόστολος Παύλος μέχρι και την Ιχθυόσκαλα ίσα – ίσα να ξεμουδιάσουν.

Για παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Journey», που έδεσε στο λιμάνι της Καβάλας την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, έφερε μαζί του συνολικά 779 επιβάτες, από τους οποίους ούτε το 10%  κατέβηκαν από το πλοίο.

Τα χαρακτηριστικά του «Celestyal Journey»

Το «Celestyal Journey», που είναι πλήρως ανακαινισμένο, με την επένδυση να φτάνει στα 26 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 16 εκατ. ευρώ «έπεσαν» στην ελληνική οικονομία, είναι ένα κρουαζιερόπλοιο μικρομεσαίου μεγέθους, ήτοι 219,3 μέτρων, και όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρις Θεοφιλίδης, στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης εντός του κρουαζιερόπλοιου, αυτό έχει 50% περισσότερη χωρητικότητα σε σχέση με το «Celestyal Crystal» που αντικαταστάθηκε και 280% περισσότερες καμπίνες με μπαλκόνι και σουίτες.

Ειδικότερα, το «Celestyal Journey» διαθέτει, μεταξύ άλλων, 630 καμπίνες και μπορεί να εξυπηρετήσει 1.260 επιβάτες, σε αντίθεση με το «Celestyal Crystal» που ήταν χωρητικότητας 960 επιβατών.

Το 40% της πελατείας της εταιρείας Celestyal, όπως επισήμανε ο κ. Θεοφιλίδης, είναι Αμερικανοί και η εταιρεία συνεισφέρει στην ελληνική οικονομίας ποσό ύψους 136 εκατ. ευρώ και εξυπηρετεί περίπου 110.000 επιβάτες, οι οποίοι πραγματοποιούν 458.000 επισκέψεις στα ελληνικά λιμάνια, προορισμούς της εταιρείας.

Η εταιρεία είναι η μοναδική homeport στη Θεσσαλονίκη και εδώ και δυο χρόνια δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην πόλη, επισήμανε ο κ. Θεοφιλίδης και ανέφερε ότι το 2024 θα πραγματοποιηθούν 28 προσεγγίσεις στο λιμάνι της πόλης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑