Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on February 16th, 2023 | by fileto

0

Δεν θα γίνει το νέο Νοσοκομείο στην Κομοτηνή

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εξετάζει εναλλακτικές λύσεις…

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται.

Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).

Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα αδύνατη.

Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές ενημερώσεις το Ίδρυμα έχει τονίσει ότι η δωρεά δεν κινδυνεύει, ωστόσο η εξέλιξη αυτή σίγουρα πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, που όριζε η κατασκευή να ξεκινήσει φέτος και να ολοκληρωθεί το 2026.

Το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής έχει προϋπολογισμό 105εκ€ από τα συνολικά 400εκ€ της Δωρεάς στον τομέα της Υγείας.

Όλες οι άλλες δράσεις της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμών.

πηγη: xronos,gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑