Stuttgart

Published on February 3rd, 2024 | by fileto

0

Η Ολυμπιάδα των γεύσεων στην έκθεση της Στουτγάρδης

ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ –  “Intergastra” και “Gelatissimo”

Δύο εκθέσεις που γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο και θα κρατήσουν μέχρι και την Τετάρτη έχουν εξελιχθεί για την Έκθεση της Στουτγάρδης στίβος ανταγωνισμού γεύσεων και προτάσεων.

Για δεύτερη φορά, η Ολυμπιάδα, γνωστή και ως Διεθνής Έκθεση Μαγειρικής Τέχνης (ΙΚΑ), θα πραγματοποιηθεί στη Στουτγάρδη.

Το 2020, οι Σκανδιναβοί πήραν και τις τρεις κορυφαίες θέσεις: η Νορβηγία κέρδισε χρυσό με την εθνική ομάδα, η Σουηδία κέρδισε στην κατηγορία νέων και η Δανία πήρε χρυσό στο άθλημα “Community Catering and Military Teams”.

Η Γερμανία τερμάτισε έβδομη πριν από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με το ΙΚΑ, οι Γερμανοί κέρδισαν για τελευταία φορά το χρυσό το 1980 και φέτος θέλει να ρεφάρει.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΦ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι εθνικές ομάδες και οι εθνικές ομάδες νέων πρέπει να κερδίσουν βαθμούς σε δύο διαγωνισμούς για την ευκαιρία του χρυσού, του ασημένιου και του χάλκινου: “Restaurant of Nations” με τρία πιάτα και “Chef’s Table” με επτά ή πέντε μενού πιάτων.

Τα εισιτήρια για τα λεγόμενα τραπέζια του σεφ κοστίζουν μεταξύ 115 και 140 ευρώ ανά άτομο.

Οι σεφ μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά στις 17 γυάλινες κουζίνες τους καθώς προετοιμάζονται. Αυτοί οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται συνήθως το βράδυ – δηλαδή την ώρα του δείπνου. Κάθε μέρα, έξι ομάδες μαγειρεύουν σε κάθε κατηγορία.

Στα “Εστιατόρια των Εθνών”, μεταξύ 50 και 100 ατόμων μπορούν πάντα να τρώνε τις γαστρονομικές απολαύσεις των εθνικών ομάδων. Τα εισιτήρια πρέπει να προπαραγγελθούν online και έχουν ήδη εξαντληθεί για πολλές ομάδες.

Ανάμεσά τους και Έλληνες σεφ οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τα πάνω τους και θριαμβεύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Οι καλλιτέχνες τροφίμων δημιουργούν τα έργα τους ζωντανά στην έκθεση

Ο χρυσός είναι επίσης διαθέσιμος για τις περιφερειακές ομάδες που ανταγωνίζονται στην τέχνη του finger food, των εορταστικών πιατέλες και των περίτεχνων επιδορπίων. Και οι μεμονωμένοι εκθέτες και οι λεγόμενοι καλλιτέχνες τροφίμων μπορούν επίσης να ελπίζουν σε βραβεία μεταλλίων εκτός των ομαδικών διαγωνισμών. Δημιουργούν έργα τέχνης και γλυπτά από φρούτα, λαχανικά, τυρί, ζάχαρη και σοκολάτα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – YIANNIS DIMITRIADIS


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑