Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 4th, 2022 | by fileto

0

Μπαράζ συλλήψεων διακινητών σε Έβρο και Ροδόπη

Συνελήφθησαν χθες (3-8-2022), σε περιοχές του Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως προέκυψε ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον δεύτερο δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση , το μεσημέρι σε επαρχιακή οδό στο ύψος του οικισμού Κάλχα Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην τέταρτη περίπτωση , το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν διακινητή οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, καθώς επίσης όπως διαπιστώθηκε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ για το παραπάνω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 26-7-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στην πέμπτη περίπτωση , το ίδιο μεσημέρι σε επαρχιακή οδό πλησίον του οικισμού Νίψας, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε δέντρο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και επιπλέον όπως προέκυψε για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 27-7-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας του είναι πλαστές.

Κατασχέθηκαν πέντε οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Σαπών Ροδόπης, Τυχερού και Φερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑