Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on November 6th, 2022 | by fileto

0

Πέντε διακινητές σε μία μέρα στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες(5-11-2022), το πρωί σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πέντε(5) διακινητές, δύο αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση,σε αγροτική περιοχή του πλησίον του οικισμού Νίψας, οιαστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητήςπροηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπόδιακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μεταφέροντας παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Επιπλέον, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ένας ημεδαπός – οδηγός έτερου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και δύο ημεδαπές που επέβαιναν στο όχημα, διότι όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων στο όχημα μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί των παραπάνω αυτοκινήτων στερούνται αδειών ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν τρία(3)Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησανη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Συνοριακής ΦύλαξηςΦερών Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑