Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 25th, 2023 | by fileto

0

Η αυτοκτονία που συγκλόνισε την Καβάλα

Έκοψαν τις φλέβες τους, δέθηκαν με μια ζώνη και πήδηξαν στο κενό

Σαν σήμερα, στις 25 Αυγούστου 1981, μια είδηση συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία και φέρνει στο προσκήνιο τον εξαναγκασμό εκατοντάδων νέων από προξενιά και συνοικέσια που επέβαλαν οι γονείς τους.

Σε κεντρικό δρόμο της Καβάλας, οι κάτοικοι σοκαρισμένοι και με δάκρυα στα μάτια αντικρίζουν νεκρούς στο οδόστρωμα ένα νεαρό άνδρα και μια κοπέλα.

Οι δύο νέοι είχαν ενώσει με μια πέτσινη ζώνη τις θηλιές των παντελονιών τους και είχαν βουτήξει στο κενό από ύψος 30 μέτρων.

Η Μηχανή του Χρόνου θυμίζει την τραγική ιστορία αγάπης που σφραγίστηκε από την αυτοκτονία των δύο νέων: Ο Γιάννης Γ. ήταν 21 ετών και εργαζόταν στην πόλη ως γυψαδόρος. Η Ελπίδα Μ. είχε κλείσει τα 19 της χρόνια και έκανε τα πρώτα μεροκάματα ως βοηθός σε κομμωτήριο. Όταν οι δύο νέοι γνωρίστηκαν, η κοπέλα ήταν ήδη αρραβωνιασμένη. Οι γονείς της δεν έβλεπαν με «καλό μάτι» τον έρωτα που αναπτυσσόταν με το Γιάννη. Διαρκώς τη συμβούλευαν να τον εγκαταλείψει και να γυρίσει στον αρραβωνιαστικό της.

Κάποια στιγμή η κοπέλα, βλέποντας την επιμονή των γονιών της, εγκατέλειψε το σπίτι της για να ακολουθήσει τον νέο που αγαπούσε. Όταν το ζευγάρι διαπίστωσε ότι οι γονείς της Ελπίδας «δεν έβαζαν νερό στο κρασί τους», αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή τους. Βρήκαν μια πενταώροφη πολυκατοικία και μπαίνοντας μέσα, έκοψαν και οι δύο τις φλέβες τους.

Φτάνοντας στην ταράτσα, ένωσαν με μια πέτσινη ζώνη τις θηλιές των παντελονιών και βούτηξαν στο κενό, από ύψος 30 μέτρων. Οι οικοδόμοι που αντίκρισαν το πρωί τα πτώματα, νόμιζαν ότι πρόκειται για τουρίστες…

Η είδηση συγκλόνισε την κοινή γνώμη και έφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το δικαίωμα των γονέων να παρεμβαίνουν στη ζωή των παιδιών τους και στην επιλογή του συντρόφου τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑