Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 4th, 2023 | by fileto

0

Οι συλλήψεις διακινητών της ημέρας

Συνελήφθησαν χθες (3-7-2023) σε περιοχές της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν  έναν ημεδαπό και έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε Επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε στηθαίο γέφυρας χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε για το ανωτέρω όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 29-6-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες έχει δηλωθεί κλοπή την 28-6-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Φ. οχήματος, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το όχημα εντοπίστηκε να έχει ακινητοποιηθεί μετά από πρόσκρουση σε έτερο Ι.Χ.Φ. όχημα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑