Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 10th, 2022 | by fileto

0

Συμμορία έκλεβε λιπάσματα…

Μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας που διέπραττε κλοπές γεωργικών λιπασμάτων, από επιχειρήσεις σε περιοχές του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 4 ημεδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μία ημεδαπή γυναίκα συνεργός τους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, χθες (9 Ιανουαρίου 2021) το πρωί οι 3 άνδρες και η μία γυναίκα, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από επιχείρηση σε περιοχή του Κιλκίς, 90 συσκευασίες με λιπάσματα αξίας 1.800 ευρώ.

Με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να επιβαίνουν σε δύο οχήματα και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα των παραπάνω οχημάτων και σε δύο εγκαταλειμμένα οικήματα, εντοπίστηκαν τα κλεμμένα λιπάσματα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι 3 άνδρες, το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν από κοινού επιπλέον 9 κλοπές από επιχειρήσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς.

Συνολικά αφαίρεσαν περισσότερους από 26 τόνους λιπασμάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

Τα κλεμμένα λιπάσματα διέθεταν έναντι χρηματικού αντιτίμου σε συνεργό τους, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Ημαθίας και συνελήφθη. Σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 165 συσκευασίες λιπασμάτων, κρυμμένες σε πλατφόρμα, τις οποίες είχε παραλάβει το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, η οποία απέκρυπτε κλεμμένα λιπάσματα στην οικία της και μεσολαβούσε για την κλοπή των λιπασμάτων και την παραλαβή τους από τον παραπάνω άνδρα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑