Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 10th, 2023 | by fileto

0

Πως το ροζ της Ροδόπης έγινε σκούρο μπλε;

Σταυρούλα Μάρκου: “Αγνοούνται και αναζητούνται από την Κυριακή στη Ροδόπη πάνω από δεκαεπτά χιλιάδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ”

Αρθρο της Σταυρούλας Μάρκου

ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ… ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ!

Βαρύ το κλίμα στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ αφού στα γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το χώρο ήρθε να προστεθεί και το κακό εκλογικό αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.

Πάνω από δεκαεπτά χιλιάδες ψηφοφόροι που στις εθνικές εκλογές στήριξαν τον συνδυασμό των 5 υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αγνοούνται και αναζητούνται από την Κυριακή στη Ροδόπη.

Μόλις 2,62% το ποσοστό που συγκέντρωσε η παράταξη του Στέργιου Ηλιόπουλου στο νομό Ροδόπης όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πριν από λίγους μήνες κερδίσει την πρωτιά στις εθνικές εκλογές βάφοντας το χάρτη ροζ σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Με 33,18% και 20.185 σταυρούς το Μάιο, με 33,60 % και 18.354 σταυρούς τον Ιούνιο.

Από τους 1.479 σταυρούς της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, 3 μουσουλμάνοι υποψήφιοι συγκέντρωσαν συνολικά 198 σταυρούς, ενώ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε εκλεγεί με 12.208. Επομένως 12.010 ψηφοφόροι του Οζγκιουρ Φερχατ είτε ψήφισαν άλλους συνδυασμούς είτε δεν προσήλθαν στις κάλπες για να στηρίξουν το περιφερειακό ψηφοδέλτιο. 1.604 είχε πάρει το Μάιο και ο συνυποψήφιος του κ. Φερχάτ Χουσαμετίν Μεμέτ.

Τι έχει μεσολαβήσει από τότε και η μειονότητα τους γύρισε την πλάτη μέσα σε 4 μήνες?

Μήπως οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας δεν είναι ευχαριστημένοι από το κοινοβουλευτικό έργο και τη γενικότερη δράση του βουλευτή?

Μήπως θεωρούν ότι δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από τους συγκεκριμένους υποψήφιους στο περιφερειακό συμβούλιο και προτίμησαν να ρίξουν την ψήφο τους σε άλλους συνδυασμούς? Μήπως δεν ήταν αριστεροί, δημοκρατικοί, προοδευτικοί και συριζαίοι οι ψηφοφόροι αυτοί?

Μήπως τελικά είχαμε δίκιο όσοι μιλούσαμε για ανάμιξη του τουρκικού προξενείου με στόχο την εκλογή του?Η μειονότητα ανέδειξε πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη για λόγους πολιτικούς, επειδή «έχει σαφείς προγραμματικές θέσεις και έχει ασκήσει ξεκάθαρες πολιτικές για τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη» είχε υποστηρίξει τότε σε επίσημη ανακοίνωση της η συντονίστρια Αγγελική Κουγιουμτζόγλου προκειμένου να αντικρούσει τις καταγγελίες.

Στον συνδυασμό του κ. Ηλιόπουλου για την περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε η συντονίστρια και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής με 3 ακόμη μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης αλλά και αρκετά στελέχη από προηγούμενες Νομαρχιακές τα οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αριθμό ψήφων ανάλογο με τα αξιώματα και τους τίτλους τους στην οργάνωση.

Δεν μπορούμε να χρεώσουμε την εκλογική αποτυχία αποκλειστικά στη συντονίστρια και στα στελέχη της ΟΜΠΡΕΛΑ (που λέγεται ότι επέλεξαν μόνοι τους τον επικεφαλής και τους υποψήφιους του συνδυασμού) αφού στο ψηφοδέλτιο του Στέργιου Ηλιόπουλου όπως και στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Γκαράνη υπήρχαν στελέχη προερχόμενα και από το περιβάλλον Χαρίτου – Λαφτσή τα οποίοι όμως δεν κατάφεραν να έχουν καλύτερα αποτελέσματα, παρά τους 4.000 σταυρούς του πρώην βουλευτή στις τελευταίες εθνικές εκλογές

.Εσωστρέφεια, συντροφικά μαχαιρώματα, ίντριγκες, ανθρωποφαγίες, αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά και σοβαρά οργανωτικά προβλήματα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην ήδη πολύ κακή εικόνα του κόμματος που αποτυπώθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής.

Θα καταφέρει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψει μετά από όλα αυτά προκειμένου να αναλάβει το ρόλο που πρέπει να έχει σαν αντιπολίτευση σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τους πολίτες

?ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΡΚΟΥ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑