Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 5th, 2022 | by fileto

0

Δύο περιπτώσεις απάτης στην Ξάνθη με λεία 38.698 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι εξαπάτησαν ημεδαπή στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, την 4-3-2022 το μεσημέρι, άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου προφασιζόμενοι τους πελάτες και με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για αγορά εισιτηρίων, κατάφεραν κατά τη διάρκεια της συνδιαλλαγής τους με διάφορα τεχνάσματα να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς της και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων συνολικού ύψους 28.498 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Μπήκαν και στον τραπεζικό λογαριασμό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 2-3-2022, εξαπάτησαν ημεδαπό στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μήνυμα, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα με το πρόσχημα να ενημερώσει το λογαριασμό του και εμπεριείχε σύνδεσμο (link) που τον προέτρεπε να τον ακολουθήσει.

Ο παθών μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, όπου πληκτρολόγησε τους τραπεζικούς του κωδικούς, χρησιμοποιώντας παράλληλα κωδικό σε ηλεκτρονική εφαρμογή του κινητού του τηλεφώνου, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 10.200 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑