Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 29th, 2023 | by fileto

0

Χάσαμε γιατί δεν υποκύψαμε σε εκβιασμούς…

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Ξεκάθαρα ο Μ. Αμοιριδής υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Χ. Μέτιου κατηγορεί τον Χριστόδουλο Τοψίδη, Περιφερειάρχη της ΑΜΘ μετά την εκλογική διαδικασία και την ανατροπή των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής, κατηγορεί τον Τοψίδη ότι την δεύτερη Κυριακή έγινε η ανατροπή και οι μειονοτικοί ψήφοι, συνέπεια της πιθανής συμφωνίας με το Τουρκικό Προξενείο, έδωσαν την νίκη στον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Πέρα από την πίκρα της μη επανεκλογής του Μ. Αμοιρίδη, αν ο εν λόγω υποψήφιος, γνωρίζει κάτι περισσότερο, να αποτανθεί εκεί που πρέπει και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία έχοντας όμως στην διάθεση του ντοκουμέντα.

Είναι γνωστό τις πάση ότι η Άγκυρα μέσω του Προξενείου της στην Κομοτηνή παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Χώρας μας, κάτι που εντόπισε και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αλλά το έκανε «γαργάρα».

Μάλιστα, επανερχόμαστε στην δήλωση του Μ. Αμοιρίδη που λέει στην ουσία το ίδιο πράγμα, δηλώνοντας περήφανος που η δική του παράταξη δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς και σε περίεργα διλήμματα.

Δηλαδή τι ακριβώς προσπαθεί να μας πει ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος; Ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης εκβιάστηκε; Αν ναι από ποιους, πότε και γιατί.

Μπήκε σε περίεργα διλήμματα πότε και γιατί;

Μπορεί ο Μ. Αμοιρίδης να έχει χίλια δίκια και κάπως έτσι να έγιναν τα πράγματα, όμως δεν όφειλε να δώσει λεπτομέρειες, να αποτανθεί στους αρμόδιους φορείς οι οποίοι θα κρίνουν μετά από την επίσημη καταγγελία του αν πρέπει να επέμβουν;

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Μ. Αμοιρίδης πριν κατέλθει υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χ. Μέτιου ήταν στο «καράβι» του Τοψίδη και προφανώς επειδή ήταν σίγουρος ότι δεν θα εκλεγεί πήδηξε στο καράβι του Χ. Μέτιου που όπως έδειξε η πρώτη Κυριακή των εκλογών θα επανεκλεγόταν η παράταξη του κάτι όμως που δεν έγινε.

Ο Μ. Αμοιρίδης οφείλει πλέον να πει αλήθειες τις οποίες γνωρίζει, αλλιώς ας σιωπήσει και ας μείνει στην ήτα των επιλογών του.

Ο Μ. Αμοιρίδης μιλά για την βούληση του Ξανθιώτικου λαού και του λαού της Ροδόπης που έκαναν την μεγάλη διαφορά, αλλά μέσα από τις λέξεις του άσχετα αν δεν το κατονομάζει μιλάει για ευθεία ανάμειξη της Τουρκίας στα εσωτερικά θέματα της Χώρας και είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία ο Κ. Μητσοτάκης να σπάσει αυγά.

Αν πραγματικά ο Χ. Τοψίδης χρησιμοποίησε την «μεγάλη πύλη» για να καθίσει στον Περιφερειακό θώκο τότε σίγουρα, αυτό σε υψηλότατο διοικητικό πεδίο της Περιφέρειας, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και επιβεβαιώνει αυτό που γράφει εδώ και χρόνια ο τοπικός τύπος αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της Αθήνας, η οποία με τον τρόπο της συντηρεί το ιδιότυπο καθεστώς της συνδιοίκησης της Θράκης.

Τέλος να θυμίσουμε στους τοπικούς ταγούς ότι πρέπει να πάψουν να βάζουν σε προτεραιότητα την προσωπική τους ανέλιξη συμμαχώντας με φίδια που ο μοναδικός τους σκοπός είναι να δηλητηριάσουν και να σκοτώσουν την ειρηνική συνύπαρξη των Χριστιανών και Μουσουλμάνων μετατρέποντας την Θράκη σε παραμάγαζο του τρόμου.

Και όταν πολιτικοί καταγγέλλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους για ανέντιμη στάση απέναντι στα Εθνικά Θέματα, να το καταγγέλλουν όχι γιατί οι ίδιοι έχασαν, αλλά γιατί το πιστεύουν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑