Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 19th, 2022 | by fileto

0

Σενάρια για την πνιγμένη Ρουμάνα φωτογράφο στην Κεραμωτή

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Καβάλας. Η γυναίκα, που είχε καταγωγή από τη Ρουμανία, βρισκόταν στην χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές.

Σύμφωνα με τον Alpha, η υπόθεση θανάτου της 38χρονης φωτογράφου έχει εξελιχθεί σε θρίλερ.

Η γυναίκα είχε ενημερώσει τον πρώην σύζυγό της καθώς και στενούς συγγενείς της ότι θα έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη για να περάσει λίγες ημέρες με κάποιον φιλικό της πρόσωπο που είχε γνωρίσει στη Θάσο.

Ωστόσο, η 38χρονη μητέρα δύο παιδιών ηλικίας έξι και 11 ετών, βρέθηκε νεκρή μετά από χρονικό διάστημα που δεν απαντούσε σε κλήσεις συγγενών της.

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε τη θαλάσσια περιοχή της Κεραμωτής στην Καβάλα, όπως μεταδίδει ο Alpha.

Ειδικότερα, στελέχη της τοπικής λιμενικής Αρχής ανέσυραν τη σορό και τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου ακολούθησε η διαδικασία της ταυτοποίησης. Όπως ανακοινώθηκε, προανάκριση για τις συνθήκες θανάτου διενεργεί το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Πέπλος μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση-θρίλερ στην Καβάλα όπου 38χρονη Ρουμάνα βρέθηκε νεκρή πριν από λίγα 24ωρα. Οπως αποκαλύπτει το protothema.gr η σορός της ανασύρθηκε από θαλάσσια περιοχή στην Κεραμωτή και μαζί με το τραγικό εύρημα έρχονται στην επιφάνεια πολλά βασανιστικά ερωτηματικά. Ενώ μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν διέκριναν σημάδια που να μαρτυρούν εγκληματική ενέργεια στο άψυχο σώμα της Ρουμάνας, η αδερφή της δίνει μια νέα διάσταση, περιγράφοντας τον άνθρωπο που γνωρίζει όσο λίγοι.

Μιλώντας στο protothema.gr, αναφέρεται με λεπτομέρειες στις τελευταίες στιγμές της άτυχης Μιχαέλα, που ήταν μητέρα δύο ανηλίκων κοριτσιων και φωτογράφος. Μέσα από τα λόγια του συγγενικού προσώπου της 38χρονης, αποκαλύπτεται ένα εφιαλτικό σκηνικό αγωνίας πριν από το άκουσμα της τραγικής είδησης. Η αδερφή της φωτογράφου δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει την απώλεια, ενώ μιλά για έναν ισορροπημένο άνθρωπο που έφυγε με συναισθήματα χαράς για ολιγοήμερο ταξίδι με προορισμό την Ελλάδα, χωρίς όμως επιστροφή.

Ανατρέχοντας στις τελευταίες αναμνήσεις από τη Μιχαέλα, τη θυμάται χαρούμενη. Παρόλο που μόλις είχε υπογράψει το διαζύγιο, σύμφωνα με την αδερφή της δεν έδειχνε κάτι να την προβληματίζει.

Οι πρώτες σκούρες αποχρώσεις άρχισαν να φαίνονται όταν η 38χρονη δεν έδινε σημεία ζωής και το κινητό της ήταν κλειστό, κάτι που δεν θα έκανε ως συνεπής μητέρα, υπογραμμίζει η αδερφή της. Στο τούνελ της τραγωδίας, η αδερφή της άτυχης γυναίκας ανοίγει δύο κατευθύνσεις για να βοηθήσει στην έξοδο από την αβεβαιότητα.

Προσπαθώντας σιγά σιγά να ξετυλίξει το κουβάρι, φωτίζει γεγονότα που της φάνηκαν ύποπτα. Από τη μία το μήνυμα που εστάλη λίγο μετά την άφιξη της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη στη μητέρα της, με το οποίο τη διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της κι από την άλλη η ολιγόλεπτη εμφάνισή της σε ξενοδοχείο της Καβάλας. Σε αυτό βρέθηκε χωρίς τσάντα, παπούτσια και χρήματα επάνω της.

Είχε προηγηθεί η διαδρομή με ταξί…Την Κυριακή δηλώθηκε η εξαφάνισή της από την αστυνομία. Ένα 24ωρο αργότερα εντοπίστηκε νεκρή από το Λιμενικό Σώμα της περιοχής.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η φωτογράφος έφυγε από τη Ρουμανία στις 10 Ιανουαρίου, αφότου υποβλήθηκε σε τεστ για Covid. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε υπογράψει και το διαζύγιό της. «Ήθελε να χωρίσει, ήταν χαρούμενη με αυτό. Χώρισε και την επομένη της τηλεφώνησα για να ζητήσω τη βοήθειά της σε κάτι. Εκείνη μου είπε ότι θα πήγαινε για 2-3 ημέρες στην Ελλάδα. Μία μέρα μετά της έστειλα μήνυμα στο WhatsApp γιατί η ξαδέρφη μου, μου είπε ότι είχε κλειστό το κινητό της» θυμάται η αδερφή της Μιχαέλα, περιγράφοντας την αρχή του θρίλερ.

Έντρομη εξέφρασε στη μητέρα της τις υποψίες που έτρεφε, η πρώτη όμως της απάντησε καθησυχάζοντάς την, αφού της είπε ότι η κόρη της Μιχαέλα έστειλε μήνυμα. Σε αυτό έγραφε: «Είμαι καλά, μην ανησυχήσετε, ακόμη κι εάν δεν απαντώ για λίγο. Θα επιστρέψω στις 13 Ιανουαρίου. Φιλιά».

Το ίδιο μήνυμα εστάλη στις 11 Ιανουαρίου στον πρώην σύζυγό της. «Στις 14 Ιανουαρίου με κυρίευσε ο πανικός. Δεν είχε επιστρέψει», λέει η αδερφή της 38χρονης. Εκείνο που της έκανε εντύπωση ήταν ότι υπό κανονικές συνθήκες θα επέστρεφε την ημέρα που είχε πει καθώς είχε δυο παιδιά, 11 και 6 ετών.

Την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, κι ενώ η 38χρονη αγνοείτο για μέρες, η αδερφή της φωτογράφου αποτάθηκε στις αστυνομικές αρχές.

Η φωτογράφος είχε σχέσεις με την Ελλάδα, έναν φίλο από τη Θάσο με τον οποίο επικοινώνησε η αδερφή της, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει το μυστήριο. Ο Γιώργος δεν γνώριζε κάτι, ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας όμως έδωσε μια πληροφορία που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» ορισμένες απορίες.

Πριν από τον θάνατό της, η Μιχαέλα – σύμφωνα με τον πρώην σύζυγό της – συνομίλησε με Έλληνα οδηγό ταξί, ο οποίος την παρέλαβε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και την άφησε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Η γυναίκα ζήτησε το κινητό του και την επομένη του τηλεφώνησε για να τη μεταφέρει στην Καβάλα, από όπου ήθελε να πάρει το πλοίο.

Η ύποπτη επικοινωνία

Η επικοινωνία της γυναίκας με τον ταξιτζή έγινε στις 11 Ιανουαρίου όποτε και εστάλη το μήνυμα από το κινητό της με το οποίο διαβεβαίωνε ότι ήταν καλά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για 175 χλμ ζητήθηκε από τη φωτογράφο να πληρώσει το απρόσμενα ψηλό ποσό των 300 ευρώ.

Ο φιλος της 38χρονης από τη Θάσο, Γιώργος, κατάφερε, αφότου πήγε στην αστυνομία, να μάθει ότι ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κεραμωτή Καβάλας είχε τηλεφωνήσει στο αστυνομικό τμήμα, στις 13 Ιανουαρίου. Το περιεχόμενο του τηλεφωνηματος δίνει νέα στοιχεία για το θρίλερ. Η γυναίκα έφτασε στις 12 Ιανουαρίου, αργά το βράδυ στις 23:00, στο ξενοδοχείο χωρίς όμως να κρατά κάτι. Δεν είχε επάνω της χρήματα, κινητό, λάπτοπ. Έμεινε για 4 με 5 λεπτά στο ξενοδοχείο κι έφυγε.

Η ελληνική αστυνομία είχε λάβει κλήση για εξαφάνιση στις 13 Ιανουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα ανασύρθηκε η σορός της Μιχαέλα από θαλάσσια περιοχή, κοντά στο ξενοδοχείο.

Στις 16 Ιανουαρίου, αργά το απόγευμα, η αδερφή της 38χρονης πληροφορήθηκε για τη δραματική έκβαση της υπόθεσης, κάτι που ευχόταν τις τελευταίες ημέρες να μην είχε ακούσει.

«Δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος»

Τα «γιατί» που ταλάνιζαν την αδερφή της Μιχαέλα την οδήγησαν να τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο. Το τηλέφωνο χτυπούσε, ευχόταν να το σηκώσει κάποιος που θα της έδινε μια χρήσιμη πληροφορία. Όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με υπάλληλο, εκείνος της είπε ότι θα την καλούσε πίσω σε ένα λεπτό…

«Δεν μου άρεσε αυτός ο τύπος» λέει η αδερφή της Μιχαέλα για τον ξενοδοχειακό υπάλληλο που τελικά την κάλεσε πίσω δυο ώρες μετά, δεν της έδωσε κάποιο στοιχείο που θα την βοηθούσε και στη συνέχεια της είπε πως το ξενοδοχείο ήταν κλειστό. Εκείνη τη στιγμή, η αδερφή της 38χρονης αυτόματα αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να πάει η αδερφή της εκεί αφού ήταν κλειστό.

Ο υπάλληλος τής απάντησε ότι βρέθηκε στο κατάλυμα χωρίς παπούτσια και ζακέτα. «Κάτι δεν πήγαινε καλά» επισημαίνει η αδερφή της, υποδεικνύοντας ότι η ιστορία έχει κενά κι αντιφάσεις.

Τα ερωτήματα είναι ακόμα πολλά κι η υπόθεση στην αρχή της. Εύλογα, όμως, αναρωτιέται κάνεις ποια ήταν η 38χρονη Μιχαέλα που τόσο ξαφνικά έφυγε από τη ζωή. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, περιγράφοντας εν συντομία τον εαυτό της, η φωτογράφος έδινε με απλό αλλά μεστό νοημάτων τρόπο την εξής περιγραφή για να συστηθεί στο κοινό: επαγγελματίας ονειροπόλα.

Από τα κοινωνικά δίκτυα προδίδεται το πάθος της, η φωτογραφία, μέσα από την οποία αιχμαλώτιζε τη μοναδικότητα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑